De Foamtastische Huiskamer | Hobbymateriaal | Creatieve workshops | Kinderfeestjes

Silli's Putty - Siliconen - Alginaat

Voor het maken van je eigen mallen hebben we verschillende producten. Putty van Silli's Creations in 2 soorten, zowel voor Food als Non-Food. En Gietrubber / siliconen.

Hoe gebruik ik Silli?
Zelf mallen maken is nu leuk en simpel. Met de unieke kneedbare culinaire siliconen van sillicreations mix, kneed en vorm je elke gewenste vorm.
De siliconen lijken op klei en zijn dus zeer makkelijk te gebruiken. De mallen gemaakt met ‘SILLI’ zijn zeer flexibel, daardoor erg goed toe te passen. Omdat je alleen gebruikt wat je nodig hebt is het gebruik efficiënt en dus betaalbaar!
De werkwijze is als volgt. Je neemt een gelijk deel A en een gelijk deel B. Deze mix je en kneed je ongeveer 1 minuut totdat de ‘SILLI’ 1 gelijke kleur heeft. Dan heb je 10 minuten om de siliconen te gebruiken. Je drukt het voorwerp waar je een mal van wil maken in de siliconen. Dan laat je het geheel minimaal 2 a 3 uur rusten. (Dit is de richtlijn voor de FOOD-versie. De hobbyversie is sneller klaar, maar dus niet bedoeld voor foodproducten)
Zorg ervoor dat de siliconen goed zijn uitgewerkt. Om dit proces te ondersteunen kan je de siliconen laten uitwerken in een verwarmde oven op ongeveer 100 graden Celcius. Je kan de mal ook gewoon een aantal dagen op kamertemperatuur laten uitwerken. Geef het altijd voldoende tijd. Nadat de mal zorgvuldig met heet water is gewassen is deze klaar voor gebruik.
Bij het bestellen van onze ‘SILLI’ krijg je altijd een gelijk deel A en B. Bestel je dus 100 gram, dan krijg je 50 gram deel A en 50 gram deel B.
Onze kneedbare siliconen zijn bij juiste toepassing veilig te gebruiken voor levensmiddelen. De siliconen zijn 18 maanden in de verpakking houdbaar, eenmaal verwerkt zijn ze onbeperkt houdbaar.
Vloeibaar rubber
Met behulp van vloeibaar rubber is het mogelijk om van een bestaand model met een gedetailleerd of complex oppervlak een elastische mal te maken. Denk hierbij aan ornamenten, reliëfs, rozetten, kaarsen, fossielen en beelden. Ook worden rubbers toegepast bij het ontwikkelen van prototypes en het op eenvoudige wijze dupliceren van onderdelen gemaakt van polyester, epoxy, gips, beton of was.

Voor het vervaardigen van elastische mallen kan gebruik gemaakt worden van latexrubber, polyurethaanrubber of siliconenrubber.
Dit is een super gaaf hobbymateriaal om onderdelen te maken voor:
  • cosplay
  • theaterproducties
  • toneelstukken
  • fantasy outfits