Handletter pakket | Kalligrafieset

Om te beginnen met handletteren heb je niet veel nodig. Zodra je een pen en een stuk papier hebt kun je in principe al aan de slag. Natuurlijk zijn er ontzettend veel spullen die je kunt gebruiken om je handletter skills te verbeteren.

Je kunt door middel van fineliners, stiften, potloden, markers, krijt en verf je handletteren opvrolijken en versieren. Om je letters mooi recht te schrijven kun je gebruik maken van een schrijft met lijntjes of ruitjes. Daarnaast zijn er nog allerlei speciale pennen te koop die het handletteren nog leuker, beter, gemakkelijker en sneller maken. Deze pennen hebben meestal een zachte punt, en worden brushpennen genoemd.

Handletteren kopen

Handletter pakketjes kopen is al de eerste stap!
De manier waarop je, je pen vasthoudt is ook van groot belang. Je zult met een goede pengreep namelijk goede controle hebben over je handletteren, en je zult niet zo snel last krijgen van kramp. Om goede controle te hebben over je handletteren is het belangrijk je vingers vooraan de pen vast te houden. Op ongeveer één centimeter van de punt af. Doordat je, je vingers vooraan vasthoudt, zijn de bewegingen die je maakt kleiner en erg gecontroleerd. Daarnaast is het belangrijk om niet te hard in je pen te knijpen. Dit is nergens voor nodig en je zult er alleen maar last van hebben! Natuurlijk kan de grip per pen verschillen en is het handig dit goed te testen voor je lang achter erlkaar werkt om kramp te voorkomen