De Foamtastische Huiskamer | Hobbymaterialen & Creatieve workshops

Distress Ink Mini Antique Linen

Distress Ink Mini Antique Linen
2.99 per stuk *Prijzen zijn inclusief btw
MerkRanger | Tim Holtz
ArtikelcodeTDP39846
Barcode789541039846
Distress Ink is een inkt op basis van kleurstof  (een dye-inkt). Dit betekent dat de inkt transparant is, een heldere kleur heeft en sneller in het papier trekt. Distress Ink Mini Antique Linen is geschikt voor stempelen, blenden, embossen en om projecten een verouderd (distressed) effect te geven.
Ink is geschikt voor stempelen, blenden, embossen en om projecten een verouderd (distressed) effect te geven.

Deze Distress Ink Mini Antique Linen inkt geeft je project een wat vintage, verweerde look. Ze zijn natuurlijk zuurvrij, niet giftig, vervagen niet en zijn op waterbasis.

Perfect om te gebruiken bij al uw scrapbook layout’s kaarten enz. De ink pad van distress ink is wat hoger gemaakt zodat ze gemakkelijk in gebruik zijn voor de “direct to paper” technieken.

Distress Ink is zeker te gebruiken in combinatie met mask stencils. Door het toevoegen van water ontstaat er een aquarel-effect.

De Distress Ink Mini Antique Linen is enigszins transparant waardoor je altijd iets van de achtergrond zult terugzien in je project. De kleur van de distress ink op donker papier ziet er anders uit. Wij adviseren je licht papier te gebruiken.

Deze distress inkt kun je ook gebruiken voor het inkleuren van je stempelafdrukjes. Druk je stempel wel altijd af op aquarelpapier en gebruik een waterbestendige inkt voor je stempel afdruk.

Neem een stukje acetate en dep met Distress Ink Mini Antique Linenop het acetate. Dit is je verfpalet. Met een waterpenseel kun je nu starten met het inkleuren van je stempeladruk.

Het blenden met Distress Ink zal iets moeizamer verlopen dan met dezelfde kleur in Distress Oxide, omdat de inkt sneller in het papier trekt.

Wij adviseren je te starten met blenden vanaf je werkoppervlak, bijvoorbeeld een craftsheet en zorg ervoor dat je de blendertool een beetje schuin houdt.
1