Distress Oxide ink

De Tim Holtz Distress oxide ink is een combinatie van dye inkt en pigment inkt waarmee een geoxideerd effect wordt verkregen als het in aanraking komt met water. Dit kun je natuurlijk op vele manieren toevoegen, druppelen, sprayen etc. e kunt de inkt gebruiken voor het maken van achtergronden, maar ook om mee te stempelen. De Tim Holtz Distress oxide is er in evenveel kleuren als de Distress ink van ranger.

Distress oxide ink en sjablonen

Gebruik Distress Oxide in combinatie mask stencil en rechtstreeks op papier. Je kunt de oxide inkt ook gebruiken om delen van je afbeelding in te kleuren. De vele kleuren geven je een kleurkeuze en combinatiemogelijkheden die bijna overweldigend zijn. Ieder kleur inkt in combinatie met soort en kleur papier geeft een ander schitterend resultaat. De distress oxide inkt is een echte aanvulling op je inkt assortiment. Bij de Foamtastische Huiskamer, de hobbywinkel in de regio Tilburg, kun je deze inkt zelf uitzoeken en het shopteam helpt je graag met hun adviezen. In deze mixed media winkel in Goirle vind je naast alle distress oxide inkt ook heel veel sjablonen.

Online oxide ink distress kopen

Het is natuurlijk heerlijk om rond te snuffelen in onze hobbywinkel. Dan kun je de distress oxide ink heerlijk vergelijken om de juiste keuze te maken. Maar soms is het ook fijn om alle hobbymaterialen uit je luie stoel te bestellen.  Bij De Foamtastische Huiskamer is het online kopen van ink en hobbymaterialen echt een feestje. Door de actuele voorraad heb je jouw online aankopen snel in huis. Dus bij de Foamtastische Huiskamer kun je perfect online oxide ink distress kopen.

Distress Oxide Ink een combinatie tussen dye en pigment ink

Ranger Ink omschrijft de Tim Holtz Distress Oxide stempelinkt als een combinatie van een dye inkt en een pigment inkt. Een dye inkt is een snel drogende, vaak doorzichtige inkt. Het stempelkussen is hard en werken met embossingpoeder is lastig en soms zelfs niet mogelijk. Een pigment inkt is een natte inkt die een lange droogtijd nodig heeft. Het afdrukken van fijne details van uw stempel is lastig. De inkt is ideaal voor het werken met embossingpoeders. U herkent deze stempelinkt aan het zachte, sponsachtige stempelkussen. Distress Oxide ink combineert de eigenschappen van deze 2 inkten. Het is natter dan een dye inkt, droogt relatief snel op zodat er geen stempelföhn nodig is om de inkt te laten drogen.

Hoe gebruik je Distress Oxide ink?

De inkt is rechtstreeks op ondergronden te gebruiken De ondergronden die u voor de Oxide inkt kunt gebruiken is het reguliere stempelcardstock in zowel lichte als ook donkere kleuren. Ook kan Distress Oxide gebruikt worden op Kraft.

De inkt is te gebruiken met de volgende technieken:
  • Blenden: het geven van een kleur aan de randen van je kaart of lay-out met een blendingtool of met  Daubers.
  • Stempelen: Het bijzondere van deze Oxide Ink is dat ook de fijne stempels kunnen worden afgedrukt.
  • Achtergronden maken met mask stencil: Met een mask stencil maakt u een patroon op het papier doordat u de inkt door de het van het sjabloon aanbrengt met een blendingtool. De inkt is te combineren met alle andere producten van Distress, zoals de Distress stempelinkt, Distress Stains, Distress Markers, Distress Spray en de Distress Crayons.