Bulletjournal | My Letter Journal

Een bullet journal (BuJo) is een agenda, dagboek en to do-lijst in één. Het is geen digitaal wondermiddel, maar een methode om taken, afspraken, deadlines en gedachten in een opschrijfboekje te ordenen.
Gewoon met pen en papier.
En zoals Lona Aalders van het boek Bullet journaling het uitlegt: “Het is enerzijds een agenda voor afspraken in de toekomst, anderzijds biedt het ruimte voor gedachtes, ideetjes en reflectiemomenten die je op elk moment van de dag wilt kunnen opschrijven.”
Je moet even af van de gedachte dat dit notitieboek weer een extra schrift is naast wat je al hebt: het vervangt ze allemaal als je zou willen.

Bullet journal kopen

Het idee voor een eigen systeem komt van de Amerikaan Ryder Carroll, een 37-jarige ontwerper uit New York. In zijn kindertijd had hij door verschillende leerstoornissen moeite met het plannen van zijn schooltaken.
Daarom verzon hij zelf een manier om zijn leven op orde te krijgen, en dat werkte. In de loop der jaren heeft hij zijn methode gefinetuned.
Toen bleek dat hij er ook andere mensen mee kon helpen, zette hij in 2013 een instructiefilmpje online. Voor Carroll voelde dat alsof je iemand uitlegt hoe een stuk gereedschap werkt. Hij beschouwde zijn systeem namelijk als een hamer waarmee hij zijn leven op orde kon timmeren: van ‘druk’ naar ‘productief’.

Bullet journal maken

Een bullet journal werkt volgens het trechterprincipe: na de index en de keys begin je met een jaaroverzicht van de komende twaalf maanden.
Daarna maak je een maandoverzicht, een weekoverzicht en als je wilt ook nog een dagoverzicht. Kijk je op Instagram, dan zie je dat iedereen deze overzichten naar eigen  smaak opzet en indeelt!
Bullet journals kopen kan bij de Foamtastische Huiskamer!