Schetsboek & Dummy

Een schetsboek is een boek dat bestaat uit een aantal vellen papier. Deze worden meestal bijeen gehouden door een lijmlaag. Het is uitermate geschikt voor het maken van schetsen. Het gemak is dat vellen niet meer los, maar handig hanteerbaar zijn en dat het verkrijgbaar is in diverse formaten.

Schetsboek


Er zijn verschillende varianten in maten maar ook in papierkwaliteit. Zo bestaan er de aquarelschetsboeken die uitermate geschikt zijn voor aquarelleren. Het meest voorkomende is wel het normalenschetsboek dat zowel op scholen, thuis als door kunstenaars gebruikt wordt om snel wat op te tekenen of een vluchtige impressie vast te leggen. Door de verschillende maten, van A5 tot A2, zijn de schetsboeken handig mee te nemen. Niet meer nodig om met losse vellen papier te werken wat zeker het schetsen in de vrije natuur vergemakkelijkt.

Dummy's


Schetsboeken zijn geschikt voor het maken van schetsen, notities en om je tekeningen mooi bij elkaar te houden. Je kan dan mooi de voortgang zien en makkelijk terugkijken. Voorzien van een harde kaft zodat deze tegen een stootje kan. Wordt ook wel dummy genoemd. Beschikbaar in verschillende maten, papierdiktes en met verschillende sluitingen (elastiek, magnetisch).