De Foamtastische Huiskamer | Hobbymaterialen & Creatieve workshops

Masker | Bril | Goggle | Monocle

Brillen en maskers zijn een leuk onderdeel van kostuums! Vooral in Steampunk worden brillen in verschillende vormen vaak gebruikt.
Wij hebben verschillen Brillen te koop bij de Foamtastische Huiskamer!

Wat is steampunk


Steampunk is een fantasy-stroming die elementen uit het victoriaanse tijdperk combineert met sciencefiction.
Het victoriaanse tijdperk van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Ierland is genoemd naar koningin Victoria die aan het bewind stond van 1837 tot 1901.
Het was een tijd waarin zich een welopgevoede middenstandsklasse ontwikkelde, door de profijt van overzeese gebieden van het Britse Rijk en industriële ontwikkelingen.
Het steampunk-genre in de literatuur uit zich in verhalen die zich afspelen in deze tijd, waarin stoomkracht nog de primaire krachtbron was. Futuristische uitvindingen, ontdekkingsreizen en echt bestaande machines (zoals computers) worden in deze verhalen veel eerder werkelijkheid dan in het echt zo was.

Een Steampunk Outfit


Steampunk is een populair thema in veel kostuums.
Vaak komen de kleuren bruin, wit, zwart, goud en zilver terug in deze kostuums.
Veel onderdelen die te zien zijn in Steampunk outfits zijn de brillen, allemaal verschillende grotes van tandwielen en zelfs vaak sleutels!
Door deze onderdelen te combineren maken mensen schitterende outfits die veel weg hebben van de victoriaanse tijd. De brillen zijn een hele leuke basis voor een Steampunk outfit! Met onze leuke assesoires uit de Steampunk sectie kunt u ze zelf helemaal versieren!
Een mooie verf om te gebruiken voor deze outfits is de Inka Fabric en de Inka verf in chrome kleuren. Met deze verf geef je een leuke chrome klans aan veel kostuum onderdelen wat helemaal in de stijl past!
Ook de Monacles zijn een leuke optie voor veel outfits!
Alle brillen zijn zonder sterkte en kunnen doorheen gekeken worden.
Zij hebben wel een donkere lens, hierdoor zal alles er wat donkerder uitzien, zoals bij een zonnebril.