Cabochon - Transparante druppel embellishments

Met cabochons maak je bijzondere sieraden

Heb jij het zelf sieraden maken ook al ontdekt? Weet je hoeveel mogelijkheden en technieken deze prachtige hobby heeft? Heb je al gezien hoeveel mooie producten er zijn om de mooiste en hipste creaties te maken? Unieke creaties in jouw stijl. Ben jij op zoek naar de mooiste kralen en bedels waaronder cabochons? Bij De Foamtastische Huiskamer zijn we heel creatief en het mooiste vinden we het als we deze creativiteit met jou kunnen delen. Daarom heeft De Foamtastische Huiskamer een schitterende collectie kralen en bedels samengesteld die steeds vernieuwd en aangevuld wordt. Ook heeft ze cabochons aan haar assortiment toegevoegd die een aanwinst zijn voor uw collectie. Je kunt ze zelf de mooiste kleur geven met allerlei technieken.

Cabochons maak je zelf

Cabochons maken gebeurt met een slijptechniek voor het slijpen van edelstenen en halfedelstenen. Ook de stenen die hiermee verkregen worden, worden cabochons genoemd. Om cabochons te maken worden de natuurlijke stenen eerst in een vorm geslepen (bijvoorbeeld in hartvorm, ovaal of vierkant) waarna er van de bovenkant laagjes af worden geslepen totdat de steen bol geworden is. De onderkant is altijd plat. Je kunt de stenen dan gemakkelijk verwerken  door ze te plakken of te zetten (met krammetjes). De transparante cabochons een kleur geven kan met verschillende pigmenten zoals acrylverf of glasverf en pigment poeders te mengen met verf. Wel is het aan te raden om na het verven de steen goed te sealen met een vernis. Ook de achterkantjes kun je zelf maken.  Hiervoor heeft De Foamtastische Huiskamer verschillende leuke silicone mallen. Met een giethars kun je met deze mallen een eigen sieraad maken. De stenen kun je er dan opplakken.

Cabochons koop je bij De Foamtastische Huiskamer

Cabochon hangers zijn superleuk om te gebruiken in verschillende sieraden. Je kunt cabochons kopen maar het leuke is dat je ze ook helemaal zelf kunt maken. Alles wat je hiervoor nodig hebt koop je bij De Foamtastische Huiskamer, in de webshop of in de winkel in Goirle. Heb je een beetje hulp nodig cabochons kopen, dan kun je ons team er zeker naar vragen. Mail of bel ons en we helpen je verder. Ook in de winkel staan we voor u  klaar.