De Foamtastische Huiskamer | Hobbymaterialen & Creatieve workshops

(Rijg)benodigdheden

Bij het maken van sieraden kunnen rijgbenodigheden natuurlijk niet ontbreken. Bij de foamtastische huiskamer hebben wij een leuk assortiment!
Nylondraad, Waxkoort, Suede lint, Satijn lint en nog veel meer is te vinden in onze winkel in Goirle en in onze webshop!

Satijnlint


Satijn lint is misschien wel het meest bekende en meest gebruikte lint van alle linten. Door de mooie glans heeft satijn lint een luxe uitstraling en is voor vele doeleinden geschikt. Wij verkopen het koort van 1.5 mm tot 2.0 mm breed, wat wordt geleverd uit onze grote voorraad. Door deze keuze in breedtes koort is het vrijwel overal toepasbaar en voor elk project is wel een geschikte breedte te vinden.
Niet alleen voor het rijgen maar ook voor detail in kleding is het satijn koort erg leuk!

Nylondraad


Een spoel met transparant nylon draad is super leuk! Ideaal om bijvoorbeeld ballonnen mee op te hangen. Ook kunnen er veel sieraden mee gemaakt worden met veel verschillende kralen. Wij hebben verschillende diktes en soorten Nylondraad in onze winkel en heeft een maximum draagvermogen van wel 21 kilo! Nylondraad is elastisch en hierdoor erg makkelijk te gebruiken!

Suedekoort


Suede koort en lint wordt veel gebruikt voor costumes voor verschillende evenementen. Vaak worden verschillende armor hiermee bevestigt aan het lichaam. Ook wordt suede lint vaak met Leer of nepleer gebruikt om de ruige look te behouden.

Waxkoord


Waxkoord is een koord, gemaakt van katoen. Daar overheen is een dun laagje was aangebracht. Dit laagje was (of wax) zorgt ervoor dat het koord niet snel pluist. Het laagje was zorgt er ook voor dat vuil zich minder makkelijk aan het waxkoord hecht. Een ander voordeel is dat het erg sterk is, waardoor je het voor veel verschillende creaties kunt gebruiken.
Waxkoord (meestal met een dikte van 3 mm) wordt het meest gebruikt als de basis voor een eenvoudige ketting. Door er alleen maar een mooie hanger aan te hangen, wordt het resultaat al snel een trendy sieraad waarmee je gezien mag worden!