StaZon Ink

StazOn is een inktsoort op basis van oplosmiddelen. De oppervlakte van het stempelkussen is ongeveer 8x5 cm en is daarmee lekker groot in vergelijking met andere stempelkussens.

StaZon Ink pad

Stazon is een snel drogende inkt (Vrijwel direct droog op papier en karton, echter op weinig tot niet poreuze ondergronden kan het enkele minuten duren) De inkt is tevens volledig waterbestendig, het inkleuren van bijvoorbeeld stempelafdrukken met aquarel potloden of blending pens leidt niet tot het vervagen van de originele stempelafdruk! Tevens is de inkt zuurvrij en vervaagd deze niet tot nauwelijks onder invloed van zonlicht.
StazOn inkten zijn uitermate geschikt om te gebruiken op gewoon papier en karton, vanwege de zeer snelle droogtijd (Vrijwel direct droog) Daarnaast is StazOn geschikt voor vrijwel elke ondergrond, inclusief plastic, metaal, keramiek, gelamineerd papier en zelfs leer. StazOn is niet geschikt om te gebruiken op textiel.

De metallic uitvoeringen van de Stazon inkt bevatten een inkt die vrij dik, wat stroperig is. Deze stempeldozen worden ongeinkt geleverd in een pakketje met een inker en een mini Squeegee. Breng de inkt aan met een paar druppels, niet teveel omdat de inkt even tijd nodig heeft om in het stempelkussen te trekken. Verdeel de inkt over het kussen met de Squeegee.

Stempels schoonmaken met StaZon Cleaner

Aangezien StazOn een inkt is op basis van oplosmiddelen kan het lastig zijn om uw stempels te reinigen, wij raden u dan ook aan om StazOn Stamp Cleaner te gebruiken. Deze is speciaal otwikkeld om StazOn inkt op te lossen.