De Foamtastische Huiskamer | Hobbymateriaal | Creatieve workshops | Kinderfeestjes

Worbla Finest Art Plaat 100 x 75 cm

Per stuk

Worbla Finest Art Plaat 100 x 75 cm
Worbla Finest Art Plaat 100 x 75 cm
Worbla Finest Art Plaat 100 x 75 cm
Worbla Finest Art Plaat 100 x 75 cm
Worbla Finest Art Plaat 100 x 75 cm
28.95 *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeWorbla10075
Barcode200000018281
3
Dit geweldige kunststof product kun je met gebruik van warme lucht, water of stoom (min 90 ° C) om het in de gewenste vorm te brengen. Het is geschikt voor professionals en hobbyisten.

Het materiaal is een thermoplast en wordt door middel van hitte geactiveerd. Verwarm het tot ongeveer 60-90 graden Celsius. Zodra de Worbla verwarmd is laat het zich gemakkelijk in vorm modelleren. Breng de Worbla in de gewenste vorm en laat het afkoelen. Zodra het afgekoeld is blijft het zijn vorm behouden. Het materiaal kan je verwarmen door middel van een heatgun/verfbrander (pas op met de heatguns & verfafbranders, zer worden warmer dan 60-90 graden Celsius en je kan jezelf er goed aan verbranden. Lees eerst de veiligheidsinstructies van het apparaat). Zorg dat je het materiaal niet te lang op een plek opwarmt, maar de heatgun gelijkmatig over het oppervlak beweegt. Zodra het materiaal wat donkerder van kleur wordt is het geactiveerd en meteen te gebruiken

Wil je een hanteerbaar gereedschap om je worbla te verwarmen gebruik dan onze heattools

Het materiaal is op elk moment vervormbaar door warmte, wordt oplosmiddelvrij vervaardigd en verwerkt. Reststukken hoef je niet weg te gooien maar kun je 100% verwerken in een nieuw stuk. Bekijk hiervoor het filmpje maar eens even.  Ook kun je de resten gieten, net als stopverf of marsepijn. Het materiaal hard vrij snel, is manueel naslijpbaar en vanwege de extra lijm aan de glanzende zijde, is het zeer gemakkelijk om de verschillende lagen aan elkaar te bevestigen.

Worbla plakt aan zichzelf waardoor je geen extra lijm nodig hebt om het te verwerken. Zodra het verwarmd is druk je beide warme delen gedurende een aantal seconden tegen elkaar aan.

Het is dankzij deze eigenschap ideaal om dubbellaags te gebruiken. Hierdoor kan je vrij dunne onderdelen of details maken die iets meer body hebben, waardoor het sterker is dan wanneer je het enkellaags gebruikt. Je kan er ook voor kiezen om het te gebruiken in combinatie met andere materialen. Zo kan je het bijvoorbeeld sandwichen met onze foams of er omheen slaan. Door het materiaal te voorzien van een stevige kern zoals foams is het eindresultaat sterker.

Gebruik het Modelleer Gereedschap voor het aanbrengen van details en het aandrukken van randen.

Tevens hecht Worbla goed aan andere materialen zoals: Hout, PVC, PLA, ABS en meer.

Combineer het met onze foamsoorten om de prachtigste cosplay of fantasy costuums te maken.


HOE WERK IK HET AF:

Worbla heeft na verwarming een korrelige structuur. Je kan ervoor kiezen deze te behouden en er rechtstreeks met acrylverf overheen te schilderen. Een andere optie is om het licht op te schuren en vervolgens te voorzien van een laag primer, dit kan al met een goede dikke gesso zoals die wij hebben van Schjerning. Dit zorgt ervoor dat het oppervlak mooi glad wordt.

Worbla is 100% herbruikbaar, waardoor je alle resten opnieuw kunt gebruiken. Verwarm de resten en gebruik ze bijvoorbeeld om kleine details mee te modelleren.

Worbla is gemaakt met natuurlijke vezels en harsen en is vrij van gezondheid schadende en allergene stoffen.