Eva Foam | Knutselfoam | Low Density 2 mm

In dit deel van onze online hobbywinkel kun je de meest regulier hobbyfoam kopen! Ook dit is EVA foam maar dan met een dikte van EVA foam 2mm. EVA foam is er in verschillende denstiteiten. De Eva foam 2mm knutselfoam is heel luchtig van structuur en daardoor is het mogelijk om zich heel goed laat knippen, snijden, stansen, verven, embossen, verwarmen en vormen naar jouw wens.Enkele kleuren EVA foam sheet 2mm hebben we op rol. Dan gaat die eva foam 2 mm of per rol van 100 x 200 cm of per strekkende meter. Dit is per artikel aangegeven. EVA foam 2mm wordt ook wel hobbyrubber genoemd en is te gebruiken in allerlei soorten hobby's van kaarten maken, scrappen tot Cosplay props en zelfs bij meer industriële projecten. Soms zie je ook eva foam 2mm vermeld als crepla.
EVA foam kopen kan bij Foamtastic Crafts by FoamAtelier of 1 van onze andere webshops zolas Schmink & Cosplay.

Het verlijmen en vormen van EVA Foam 2mm

Eva foam 2mm is iets dikker dan karton. Wil je eva foam 2mm dikker maken dan kun je de delen eva foam 2mm op elkaar verlijmen met een lijmpistool of onze contactlijm. Het is mogelijk om foamplaten op elkaar verlijmen, zodat je dus andere diktes te maken. Je kunt eva foam 2mm vervormen met warmte. Maak daarbij bij voorkeur gebruik van een heattool. Verwarm de EVA foam 2 mm en laat het afkoelen in de door jou gewenste vorm. Het snijden van EVA foam 2mm doe je met een scherp mes, op een snijmat en bijvoorkeur langs een metalen liniaal.

Schilderen van EVA foam 2mm

Schilderen van eva foam 2mm is geen enkel probleem met acrylverf maar wij adviseren je dan wel een primer aan te brengen in de vorm van Flexbond of Hexflex
De kleuren vellen eva foam 2mm zijn helderde diepe kleuren. Deze vellen eva foam 2mm zijn fabrieksmatig op kleur gebracht. Deze gekleurde vellen Eva Foam 2mm zijn weerbestendig en kleurecht.