EVA Foam

De EVA foam die wij in ons assortiment hebben is van hoge kwaliteit en voldoet aan de Europese kwaliteitseisen. Ethylene Vinyl Acetate foam, oftewel EVA Foam wordt gebruikt voor heel veel verschillende toepassingen. Zoals Kostuums voor Cosplay, Martial Art, Fantasyevents, Steampunk en nog veel meer! Natuurlijk worden de foammaterialen ook gebruikt in allerlei andere hobbyprojecten, knutselwerk, en kunstobjecten. Ook in de autobranche worden evafoamplaten gebruikt. Veel zullen het ook kennen door de Foam tegels in de kinderkamer.
Foam kopen kan bij Foamtastic Crafts by FoamAtelier .

Eva foam platen en Eva foam tegels

Eva Foam wordt ook wel hobbyrubber, crepla, en knutselfoam genoemd. Deze foam is licht van gewicht, duurzaam en eenvoudig te hanteren. Tevens is het hypoallergeen en kleurvast. Eva Foam wordt geleverd als eva foam platen en sommigen noemen het ook eva foam tegels.
Het is makkelijk te snijden, verwarmen, schilderen etc. Het verlijmen gebeurt met een lijmpistool of met de speciale lijmen die wij in ons assortiment hebben, de Wakol. Die lijm werkt perfect op de Eva foam platen. Het verwarmen kan met een heattool. Deze is ook verkrijgbaar in onze webshop. Daarnaast kun je Eva Foam en met name de dunner eva foam platen met de naaimachine verwerken.

Eva foam schilderen hoe doet je dat

Eva Foam is makkelijk te schilderen met Acrylverf, bijvoorbeeld de Plus of Amsterdam lijn. Om te zorgen dat het foam alle verf goed pakt is het aangeraden eerst een primer te gebruiken om het Foam klaar te maken voor de verf. Hiervoor is de Flexbond of de Seal Prime perfect.

Eva Foam 2mm en Eva Foam 3mm


De meest gebruikte is de Eva Foam 3 mm. Deze is makkelijk te gebruiken om projecten uit op te bouwen.
De Eva foam 2 mm is erg leuk om kleine details van te maken.
Eva foam 5 mm en Eva Foam 10 mm zijn perfect om grote projecten mee te maken. Deze zijn makkelijk te bewerken met een dremel en gaan erg lang mee.

Kijk op onze Pinterestpagina voor inspiratie, wil je hulp bij je foamcreatie, dat kan bij onze workshops