Fimo klei Kids

Fimo klei kids is een zacht versie van Fimo klei met mooie heldere kleuren. Niet allee voor kids maar voor iedereen die aan de slag wil met Fimo klei. De samenstelling van Fimo klei kids is iets zachter, maar voor de rest ook de bijzondere fimo klei eigenschappen heeft.

Wat is FIMO kids en hoe werkt het?

FIMO kids is een ovenhardende boetseerklei. In tegenstelling tot traditionele boetseerklei kan FIMO kids gebruikt worden om figuurtjes en voorwerpen te vormen waarmee kinderen langdurig kunnen spelen dankzij het feit dat, eenmaal ze geboetseerd zijn, ze in de oven gebakken kunnen worden om te verharden. Gewoon de FIMO kids klei in een standaard huishoudoven plaatsen gedurende 30 minuten op 110°c. Eenmaal afgekoeld is het materiaal hard en stevig.

Wat is er zo speciaal aan FIMO kids?

FIMO kids is bijzonder zacht, eenvoudig te kneden maar tegelijkertijd ook zeer vormstabiel – dat maakt deze ovenhardende boetseerklei ideaal voor kinderen om mee te spelen.  Kinderen kunnen er hun eigen, blijvende speelfiguren mee maken. Bovendien zit de fimo klei voor kinderen in een hersluitbare verpakking. Zo blijven kleiresten zacht en stofvrij tot het volgende creatieve moment.

Is er een leeftijdsgrens voor FIMO kids?

De ovenhardende boetseerklei is alleen geschikt voor kinderen ouder dan 8 jaar. Als de kinderen gezellig samen aan het kleien zijn, mag alleen de toezichthoudende volwassene de klei afbakken in de oven en het uitgeharde speeltje aan de kinderen geven.

Naast de individuele blokken in 24 kleuren zijn er ook FIMO kids Colour Packs met blokken in verschillende kleuren. Fimo klei kids is echt een aanwist op je hobbymaterialen.