Powertex Stone Art | 250 gram

per stuk

Powertex Stone Art | 250 gram
Powertex Stone Art | 250 gram
€ 9.30 8.37 *Prijzen zijn inclusief btw *Prijzen zijn inclusief btw
Merk Powertex
Artikelcode1996800
5425009960806
POWERTEX® Stone Art, zak van 250 g
Stone Art is een soort papier-maché met een zeer specifieke samenstelling. In combinatie met Powertex textielverharder kunt u een zelfhardende klei maken of grove en fijne structuren aanbrengen.

Op deze manier geeft Powertex Stone Art uw kunstwerk een steenachtig uiterlijk.

2 kleine tips:
- Met Powertex kleurpigmenten kunt u mooie kleuraccenten toepassen.
- Door het opwrijven met de hand, kunt u het kunstobject polijsten.

Creaties kunnen na een maand uitharden naar buiten, eventueel kunt u eerst nog aflakken maar ook zonder lak blijft een object lang goed.

Stone Art heeft een unieke samenstelling die zorgt voor een leuk en natuurgetrouw steeneffect vooral in combinatie met Powertex Lood en Terracotta.

Gemixt met Powertex geeft Stone Art een zelfhardende klei. U kunt ermee boetseren of juwelen maken.

Stone Art geeft structuren aan uw schilderijen.
Stone Art is een soort papier-maché met een zeer specifieke samenstelling. In combinatie met Powertex kunt u een zelf hardende klei maken, grove en fijne structuren alsook steen effecten verkrijgen
U kunt Stone Art op drie manieren gebruiken:
1 structuren maken
1a. Fijne structuur aanbrengen op een bestaand voorwerp of op canvas. Het gemakkelijkste is te werken op een voorgevormd figuur hetzij in piepschuim, gips of op een zelf gemaakt beeld in aluminiumfolie (wel afplakken met tape). Werkt u met Powertex lood, krijgt u een perfecte blauwsteen imitatie. Smeer uw beeld in met Powertex lood, laat even drogen, strooi er met de hand poeder overheen en wrijf het overtollige er af. Herhaal dit tot het gewenste resultaat is bereikt.
1b. Grove structuren: bewerk uw ondergrond zoals hierboven beschreven. Smeer de ondergrond opnieuw in met Powertex en druk stukjes klei zoals boven beschreven er in vast. Gebruik ook het grovere afval van Stone Art weer opnieuw. Smeer het geheel enkele keren in met poeder tot het helemaal handdroog is en het gewenste effect is bereikt. Powertex kan je ook als enige polieren. Blijf met de platte blote hand doorwrijven, het poeder verdwijnt en het geheel gaat glanzen. Een hoogglans krijg je door terug een beetje Powertex aan je vinger te dippen en dit op de hoogst gelegen gedeeltes klei aan te brengen. Herhaal het polieren, en blijf dit herhalen tot de gewenste hoogglans is bereikt. Hoe meer je dit doet, des te donkerder worden de gepolierde stukken. Opgelet als je de objecten voor buiten maakt, het poeder blijft niet zitten. Voeg daarom witte Powercolor aan de Stone Art toe om de witte effecten te bewaren. Breng na drie weken droogtijd altijd twee lagen Easy Varnish aan om het poeder te beschermen.
2. Klei maken en boetseren
Meng dezelfde hoeveelheid Powertex en Powertex Stone Art, meng het geheel met de hand en blijf poeder toevoegen tot u een soort van brooddeeg krijgt, wat vanzelf van uw handen loskomt. Het mag niet meer blijven plakken en toch moet je het soepel kunnen kneden. Met deze klei kunt u gaan boetseren, structuren aanbrengen in een nog natte Powertex ondergrond.
3. Klei craquelures met pigmenten:
Maak klei zoals hierboven beschreven. Druk de bal klei die je gemaakt hebt met Stone Art en Powertex Brons plat tot een 2 cm dik. Strooi er verschillende kleurpigmenten op, wrijf ze open en doe dit langs beide zijden. Neem een fles of een deegrol en rol uit tot op een halve centimeter of iets dunner. Tijdens het openrollen zie je de craquelé verschijnen. Rol steeds van binnen naar buiten met een gelijkmatige druk.

Productkenmerken

Merken Powertex