Vellum

Vellum papier is een semi-transparant papier. Het wordt ook wel perkament papier genoemd.

Het is heel handig om extra pagina's in bijvoorbeeld een art journal, book journal, agenda of schrijfbijbel te maken. Je knipt het vel op de juiste maar en plakt het met een lijmstift of dubbelzijdige tape vast.

Maar dit kan natuurlijk ook super tof met een kaart of een scraplayout. Je kunt het vellum ook scheuren wat weer een heel ander effect geeft. Vaak wordt vellum ook gebruikt in handgemaakt sfeerlichtjes.

Op het papier kun je met bijvoorbeeld een witte gelpen, Posca verfstift, witte inkt, Faber Castel Pitt fineliner, brushpen of stiften schrijven en tekenen. Door het semi-transparante papier is de tekst her en der nog leesbaar door het papier heen.
Inkleuren met kleurpotlood of stiften gaat ook prima. Je kunt het daarna bijvoorbeeld om een waxinelicht heen bevestigen. Let er wel op dan je dan electronische kaarsjes gebruikt en geen echte,

Zorg er voor dat Vellum niet nat wordt want dan trekt het krom. Dit is eventueel op te lossen door het voorzichtig strijken op een lage stand met een theedoek erover.