Posca PCF 350

Om te schilderen, kleuren, tekenen, decoreren, kalligraferen. De Posca punt (1 -10 mm) van de penseelstift PCF-350 komt daar waar anderen niet kunnen komen. De enthousiastelingen van de schilderkunst hebben het plezier van het penseel zonder de ongemakken. De beginnelingen en kinderen maken het zich eigen zonder risico. Ideaal voor kalligrafie, striptekeningen, beeldhouwwerken, afgietsels en speelgoed. Geschikt voor de plekken waar je moeilijk bij kunt. Posca stiften kunnen op elke ondergrond gebruikt worden, zowel tijdelijk als permanent. Verkrijgbaar in 10 kleuren.

Soepel: het wordt gebruikt voor zorgvuldig werk of voor een ongebreideld ontwerp. Praktisch: deze Posca penseelstift verft zonder vlekken en het materiaal wordt niet stijf. Ingenieus: met de drukknop kun je de juiste verfdosis bepalen. Vloeibaar: de verf loopt uit en glijdt over de ondergrond.
Uni Posca verfstiften zijn paint markers op waterbasis die geschikt zijn voor alle ondergronden. Gebruik Posca stiften bijvoorbeeld op papier, karton, aardewerk, plastic, metaal, textiel, hout, keramiek en glas. De chemische samenstelling lijkt op acryl en is niet doorschijnend, dekkend en sneldrogend. Posca stiften zijn blijvend op een poreuze ondergrond, uitwisbaar op glas en trekken niet door het papier. Je kunt de kleuren mengen als de verf nog vers is en oververven als die eenmaal droog is. Voor een aquareleffect voeg je een druppel water toe. Alle Posca-punten zijn te wassen en sommigen zijn omkeerbaar of vervangbaar. Leef je uit op iedere ondergrond!

Fixeren:
- op papier, karton, plastic, metaal en hout doe je door vernis op waterbasis toe te passen. Voor papier, karton en plastic volstaat één laag. Voor metaal en hout gebruik je 2 tot 3 lagen.
- op aardewerk en keramiek doe je door het voorwerp 45 minuten op 220 graden celsius in de oven te plaatsen. Daarna gebruik je voor het aardewerk een vernis op waterbasis. Voor keramiek kun je ook alléén vernis gebruiken.
- op textiel doe je door eerst de stof te wassen. Daarna breng je de Posca stiften aan en ten slotte strijk je het voorwerp binnenstebuiten zonder stoom.