Thibra

Onze Thibra thermoplastic is een hittegevoelig kunststof plaatmateriaal wat op vele manieren kan worden toegepast in cosplay, roleplay en theater. Door het te verwarmen wordt Thibra zachter en kan je het vervormen. Zodra het is afgekoeld, wat 2 tot 5 minuten duurt, behoudt het de vorm waarin je het hebt gevormd.
Thibra wordt vaak gebruikt in verschillende costumes en zelfs in de Mode werels. Zo heeft Ontwerpster Linda Friesen een hele collectie gemaakt met Thibra als basis!

Thibra vs Worbla


Er zijn veel argumenten te noemen in het Thibra vs Worbla debat.
In tegenstelling tot andere thermoplastics bevat Thibra geen weefsel or grove vullende vezels. Het is het meest gladde materiaal beschikbaar! Hierdoor heeft het, van alle thermoplastische materialen, de minste afwerking nodig om er mooi glad uit te zien. Gebruik het los om prachtige, organische details mee te boetseren of in combinatie met foam om armor mee te maken. Thibra wordt hierdoor ookwel Thibra 3D sculpt genoemd.
Thibra plakt niet zo goed aan foam; om een thibra cosplay te maken raden we aan contactlijm te gebruiken (zowel spray als met een borstel aan te brengen), deze volledig te laten drogen en daarna te bedekken met warme Thibra. Na het afkoelen plakt het bijzonder goed!
Over het algemeen is kopen de meeste worbla als een stevige basis voor cosplay armor, maar deze heeft meer afwerking nodig dan Thibra. Thibra echt perfect voor alle mooie details en kleine 3D sculpts waar Worbla te grof voor is!

Thibra Kopen

Thibra is beschikbaar in de volgende maten bij de Foamtastische Huiskamer:

XL        1360x1100mm
L        680x1100mm
M        680x550mm
A4        300x200mm

De Verwerkingstemperatuur van Thibra Thermoplastic is 50-70  oC. Hierna is het materiaal 2-5 minuten te bewerken. Wanneer het materiaal is afgekoeld zal het in de vorm blijven staan waarin het bewerkt is. De Plaat dikte is 1,0 mm
Thibra kopen kan bij de Foamtastische Huiskamer!