Worbla

Wat is worbla ? Waar worbla kopen?

Worbla is een thermoplastische kunstof. Het is een hoogwardige plaatmateriaal dat je kunt gebruiken voor het maken van onder andere Fantasy, Cosplay, theaterproducties en andere creatieve projecten. Denk bijvoorbeeld aan de leuke Worbla Armor stukken en cosplay wapens op onze voorbeelden! Worbla kopen doe je bij een worbla dealer. Foamtastisc Crafts by Foam Atelier is 1 van de geselecteerde dealers van deze producten. Worbla kopen Nederland kan bij onze winkel in Goirle en in onze webshop.

Hoe verwerk je Worbla?

Onze Worbla Thermoplastic is te vormen door het te verwarmen vanaf ca. 60-90 °C met een heattool. Daarna is het in ieder gewenst ontwerp te modelleren. De lage verwarmingstemperaturen maken het mogelijk het heel eenvoudig met de hand te verwerken. Na verwarming is de worbla ca. 2 minuten te vormen. Daarna kun je het opnieuwe verwarmen en verder werken. Dat is het handige van een thermoplastisch materiaal. Daardoor kun je het ook met warmte "verlijmen". Het verwarmde materiaal druk je tegen elkaar aan om verbindingen te maken zonder toevoeging van lijm.

Wil je een extra harde basis dan werk je met meerdere lagen. Dit doe je door ze te verwarmen en samen te drukken. Worbla thermoplastic kan je extra volume geven door in de tussenlaag onze thermoplastische foams te verwerken.  Of maak een volledige basis van foam die je inpakt met Worbla.

Heb je het uiteindelijke ontwerp 1-2 minuten laten afkoelen dan blijft het vormvast. Kleine aanpassingen doe je eenvoudig door het plaatselijk opnieuw te verwarmen met je heatgun.

Hoe werk je worbla verder af?

Een gladder ontwerp nodig, dan schuur je het een beetje op. Daarna kun je het primen met Hexflex of Flexbond en onze acrylverf van Cadence, Plus of Amsterdam Acryllics. Hb je en voorkeur voor vrfsprays, dan adviseren we je de Montana Gold Spraypaint

Worbla is 100 % bruikbaar

Reststukken kun je verwarmen en samenkneden en dan uitrollen tot een nieuwe gladde plaat Worbla.
Dit kunststof is een samenstelling van natuurlijke vezels en harsen en vrij van gezondheid schadende en allergenen stoffen. Voor product vergelijkingen en specificaties verwijzen wij u naar de productinformatie. Worbla kopen is dus een goede investering voor je cosplaykostuum.

Naast de verkoop van Worbla, geven wij ook een hele leuke Worbla Workshop in onze showroom en op conventies!
Wil je meer weten over de gebruike materialen in bovenstaand filmpje of extra toelichting lezen over worbla klik dan hier