Eva Foam - 5mm

Bij de Foamtastische Huiskamer, een hobbyvakhandel in het brabantse Goirle, vind je EVA foamplaten met een dikte van 5mm.
kleuren EVA foam sheet 5mm hebben we op rol. Dan gaat die eva foam 5 mm of per rol van 100 x 200 cm of per strekkende meter. Dit is per artikel aangegeven. EVA foam 5mm wordt ook wel hobbyrubber genoemd en is te gebruiken in allerlei soorten hobby's van kaarten maken, scrappen tot Cosplay props en zelfs bij meer industriële projecten. Soms zie je ook eva foam 5mm vermeld als crepla.

Eva foam gebruiken

Wil je een extra dikte krijgen kun je verschillende delen op elkaar verlijmen met een lijmpistool of onze contactlijm. Het is mogelijk om foamplaten op elkaar verlijmen, zodat je dus andere diktes te maken. Je kunt foam vervormen met warmte. Maak daarbij bij voorkeur gebruik van een heattool. Verwarm de EVA foam en laat het afkoelen in de door jou gewenste vorm. Het snijden van EVA foam doe je met een scherp mes, op een snijmat en bijvoorkeur langs een metalen liniaal. Schilderen is geen enkel probleem met acrylverf maar wij adviseren je dan wel een primer aan te brengen in de vorm van Flexbond of eventueel Art Medium.
Eva foam 5mm is ook erg goed te bewerken met een soldeerijzer, multitool en een dremel. Met deze tools kun je patronen in het foam branden bijvoorbeeld. Ook is een dremel super handig om het foam in mooie vormen te schuren en mooie randjes te maken.

Schilderen van EVA foam 5mm

Schilderen van eva foam 5mm is geen enkel probleem met acrylverf maar wij adviseren je dan wel een primer aan te brengen in de vorm van Flexbond of Hexflex
De kleuren vellen eva foam 5mm zijn helderde diepe kleuren. Deze vellen eva foam 5mm zijn fabrieksmatig op kleur gebracht. Deze gekleurde vellen Eva Foam 5mm zijn weerbestendig en kleurecht.