FoamIran | Flower Making Foam | Bloemen foam.

Het enige echte bloemenfoam - Foamiran – Dunne Eva foam voor bloemen vind je bij de Foamtastic Crafts by FoamAtelier.

Foamiran

Foamiran schuim geproduceerd in Iran is een doorbraak product op het gebied van decoratie. Het is een kunststofmateriaal dat door zijn minimale dikte van 0,8 mm een beetje lijkt op papier.
Foamiran, ook wel het Flower Making Foam genoemd, is niet het alledaagse knutselfoam wat in hobbywinkels te zien is. Foamtastic Crafts by FoamAtelier  heeft het unieke foamiran in haar assortimen..
Dit flowermaking foam is door middel van warmte te bewerken. Wanneer foamrian warm wordt, door bijvoorbeeld het gebruik van een heattool, is dit foam in vorm te brengen. Wanneer deze afkoeld blijft het foam in de vorm staan!

Hoe kleur je Foamiran bloemen?

Dankzij bloemen gemaakt van Flowermaking Foam zijn zacht en fluweelachtig, en voelen als zijde en natuurlijke bloem. Het voordeel van dit product is de mogelijkheid van beschaduwing kleurveranderingen die kunnen worden uitgevoerd met aquarelpotloden | kleurpotloden of droge pastel. Maar ook met bijvoorbeeld aquapastels en inkten. Foamiran schuim kan gemakkelijk worden gesneden met een schaar of mes. De mooiste kleuren voor foamiran bloemen maak je zelf.

Foamiran bloemen maak je met warmte, bijv. van het strijkijzer

Om foamiran bloemen  te maken wordt vaak gebruik gemaakt van een strijkijzer ingesteld op een middelmatige temperatuur zonder stoom. Maar het kan ook door de verwarming in handen en met een heattool. Het mooiste resultaat krijg je met foamiran.  Dit maakt het mogelijk ook met kinderen en of ouderen te werken.

Flower Foam

Onder de naam flower foam is ook hele dunnen foam uitgebracht. Deze kun je ook gebruiken voor het maken van bloemen. Maar het resultaat zal net iets minder zijn dan bij de originele Foamiran

Foamiran kopen

Flower making foam van een ander merk dan foamiran is vaak iets stugger. Daarom bij Foamtastic Crafts by FoamAtelier de echte foamiran kopen.
Flower making foam van foamiran is verkrijgbaar in vele kleuren. Zo kunt u prachtige handgemaakte foambloemen en composities maken.

De kleine bloemen gemaakt van Foamiran worden steeds populairder onder de mensen maken scrapbooking techniek (kaarten, uitnodigingen, albums, etc.). FoamIran kopen bij de Foamtastische Huiskamer verkrijgbaar in 2 maten, 59x69cm en 34x29cm.  Het Foamiran is ook erg leuk in kostuums voor bijvoorbeeld Cosplay en Fantasy!