Milliput epoxy klei

Milliput is een van de bekendste epoxy producten om te modelleren. Milliput bestaat uit twee componenten en door deze goed te vermengen (5 min. goed kneden) zal het materiaal langzaam gaan uitharden. Waarna het na 3 uur volledig uitgehard is. Door de putty koel, droog en luchtdicht te bewaren blijft het ongeveer 2 jaar bruikbaar. Als Milliput volledig uitgehard is, kan het gezaagd, geschuurd, geboord, gevijld en geschilderd worden. Advies is wel bij het schuren en zagen om een veiligheidsbril te dragen. Milliput is naast het prettige gebruik om te modelleren ook een perfecte putty om materialen met elkaar te verbinden. Het hecht zonder moeite aan hout, steen, cement, beton, plastic en zelfs glas, maar het is op zich zelf geen lijm.

Milliput, de twee componenten epoxy-pasta, bij De Foamtastische Huiskamer

Milliput hardt uit zonder te krimpen of uit te zetten, zelfs onder water. Het hardt uit tot een keiharde,water-en chemicaliënbestendige massa. En daarna is de massa hittebestendig tot 130 graden Celsius. Het heeft een witte, zeer fijn gestructureerde massa, die als klei gemodelleerd en met water gladgestreken kan worden. Zeer geschikt voor o.a. hobby,modelbouw,reparatie en zeer klein en fijn werk. Van de nog niet uitgeharde massa kunnen ook afdrukken uit een stevige of silicone mal worden gemaakt. Milliput is ideaal voor delicaat modelbouwwerk en restauratie van porselein en porseleinen poppen. Het werkt net als klei. Met een natte vinger of boetseerspatel in vorm brengen. Binnen 5 uur wordt het zo hard als porselein.

Milliput online bestellen

Bestel de Milliput online bij De Foamtastische Huiskamer en je kunt snel aan de slag. Je hebt tenslotte niet altijd zin of mogelijkheden om naar een fysieke hobbywinkel te gaan. Onze webshop is dan een ideale oplossing. Wij hebben de meeste materialen op voorraad en garanderen je dan ook een snelle levering. Heb je nog vragen, neem zeker even contact op met ons team op. We helpen je graag.