Foamboard

Foamboard en Printfoam vind je bij de Foamtastische Huiskamer. Foamboard wordt ook wel maquette foam genoemd. Het maakt natuurlijk onderdeel uit van het zeer grote assortiment van de goirlese hobbywinkel De Foamtastische Huiskamer.
Foamboard is een redelijk harde schuim dat aan beide zijden is beplakt met papier. Foamboard is verkrijgbaar in wit en zwart.  Deze platen foamboard zijn uitermate geschikt voor presentaties, displays, maquette- en standbouw.
Maar ook om als basis te gebruiken voor Cosplay props... met name stage props... wil je meer weten lees dan hier verder...

Cosplay en Foamboard 5mm


Foamboard is heel geschikt om te gebruiken bij verschillende kostuums en decor in theater en musicals.
Het Foamboard 5 mm kan heel makkelijk gestapeld worden voor een dikke laag. Deze kan worden gelijmt met simpele knutsellijm of met een hotglue gun.
Foamboard kan makkelijk bewerkt worden met een dremel of mes. Door de zachte binnenkant is het Foamboard 5 mm perfect om gedetaileerde kostuum onderdelen en decor stukken van te maken.
In tegenstelling tot EVA foam, blijft foamboard uit zichtzelf ophoog staan. Hierdoor is het heel stevig maar buigt het dus niet.
Foamboard is makkelijk te schilderen met Acrylverf zoals onze lijnen Plus en Amsterdam verf. Ook is het een leuke basis om textuur aan te brengen met bijvoorbeekd Gesso! Wanneer je deze hierna verft krijg je hele leuke effecten als bijvoorbeeld een stenen muur, een grontpad of zelfs een bewerkt ijzeren zwaard!

Foamboard kopen

De platen van foamboard zijn uitermate geschikt voor presentaties, displays, maquette- en standbouw. Foamboard is een harde schuim dat aan beide zijden is beplakt met papier.
Foamkarton is extreem licht, zeer sterk en vlak liggend. De platen foamboard kunnen o.a. geschroefd, gesneden, gerild en gestansd worden.

Foamkarton is verkrijgbaar inverschillende diktes en afmetingen. Foamplaten is er in wit/wit, zwart/zwart, zwart/wit, zwart/grijs, wit/grijs en zwart of wit met 1 zelfklevende kant.