Foamboard

Maquettes, displays of presentatie maken met foamboard

Foamboard en Printfoam worden ook wel maquette foam genoemd. Het is een vrij hard schuim dat aan beide zijden is beplakt met papier. Deze platen foamboard zijn uitermate geschikt voor presentaties, displays, maquette- en standbouw.

Cosplay costumes en props maak je met Foamboard

Het foamboard (5mm) wordt veel gebruikt als basis voor cosplay props. Foamboard is heel geschikt om te gebruiken bij verschillende kostuums en decor in theater en musicals.
Het Foamboard 5 mm kan heel makkelijk gestapeld worden voor een dikke laag. Deze kan worden gelijmd met simpele knutsellijm of met een hotglue gun.
Foamboard kan gemakkelijk bewerkt worden met een dremel of mes. Door de zachte binnenkant is het Foamboard 5 mm perfect om gedetailleerde kostuum onderdelen en decor stukken van te maken.
In tegenstelling tot EVA foam, blijft foamboard uit zichtzelf ophoog staan. Hierdoor is het heel stevig maar buigt het dus niet.
Gebruik foamboard voor Cosplay props... met name stage props... wil je meer weten lees dan hier verder...

Foamboard is gemakkelijk te bedrukken en te bewerken

Foamboard is gemakkelijk te beschilderen met acrylverf zoals onze lijnen Plus en Amsterdam verf. Ook is het een leuke basis om textuur aan te brengen met bijvoorbeekd Gesso! Wanneer je deze hierna verft krijg je hele leuke effecten als bijvoorbeeld een stenen muur, een grondpad of zelfs een bewerkt ijzeren zwaard!
Foamkarton is extreem licht, zeer sterk en vlak liggend. De platen foamboard kunnen o.a. geschroefd, gesneden, gerild en gestansd worden.

Foamboard koop je bij De Foamtastische Huiskamer

Foamboard maakt natuurlijk onderdeel uit van het zeer grote assortiment van de goirlese hobbywinkel De Foamtastische Huiskamer. Zowel in de winkel in Goirle als in de webshop is het in diverse afmetingen en diktes te koop. De foamplaten zijn er in wit/wit, zwart/zwart, zwart/wit, zwart/grijs, wit/grijs en zwart of wit met 1 zelfklevende kant.
Het shopteam van de Foamtastische Huiskamer helpt je graag met de juiste keuze van jouw foamboard. Wij doen altijd ons best je zoveel mogelijk productinformatie te geven. Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder met informatie of een keuze te maken uit het grote assortiment .
Je bestelling wordt zo snel mogelijk verzonden.