Tekenpapier & Stempelpapier

Het juiste tekenpapier voor jouw tekening

Tekenen kun je met vele materialen en technieken. Daarom is er papier in vele soorten en maten. Voor elk materiaal en techniek kies je de ondergrond waarop het materiaal het beste tot zijn recht komt. Ook is het een persoonlijke keuze waar je het fijnst op werkt of waar jouw tekenstijl het best op past. Voor elke tekening kies je je tekenmateriaal en je ondergrond. De keuze van je papier is erg belangrijk en bepaalt de uitstraling van je werk. Dus voor elke tekening het juiste papier.

Het tekenpapier is de basis van je werk. Tekenpapier is er dus in verschillende kleuren, verschillende diktes (gr/m2) en verschillende structuren. De Foamtastische Huiskamer heeft dan ook een grote collectie tekenpapier waar je uit kunt kiezen. Tekenpapier is vaak wit of ivoorwit. De dikte van het papier bepaalt de stevigheid van het papier, hoe hoger het aantal grams/m2 hoe zwaarder het papier is. Welke dikte je nodig hebt is dus afhankelijk van je tekenmateriaal en je werkwijze. Hoeveel lagen wil je erop kwijt. Voor het maken van schetsen met zachte potloden (B-potloden) of houtskool kun je volstaan met 120 grams papier. Voor het werken met harde potloden (H-potloden), grafiet stiften en oostindische-inkt gebruik je 170 grams papier. De structuur van het papier bepaalt de gladheid. Een fijne structuur is gladder papier, een korrelige structuur geeft een ruwere structuur en is dus bepalend voor je eindwerk.

Het juiste stempelpapier bepaalt je resultaat

Hetzelfde geldt voor stempelpapier. Bij ons stempelpapier zul je zien dat er heel veel maten en soorten zijn. Het juiste stempelpapier is van belang voor een mooi resultaat. Met de inkt van je keuze maak je een stempel afdruk en daarna kun je dit op verschillende manieren bewerken en verwerken op je kaart of in je journal. Bij De Foamtastische Huiskamer vind je een ruime keuze in stempelpapier.

Tekenpapier op rol, A3 of A4 koop je bij De Foamtastische Huiskamer

Vaak is de keuze van het juiste tekenpapier en stempelpapier  ook een kwestie van uitproberen. Wat vind je fijn en wat vind je mooi. Daarom is bij de Foamtastische Huiskamer tekenpapier op rol of op blokken of los verkrijgbaar in A3 en A4 formaat. Je vindt er vast wat je nodig hebt. Kijk maar eens naar het assortiment. Het shopteam van de Foamtastische Huiskamer helpt je graag met de juiste keuze van jouw tekenpapier of stempelpapier. Wij doen altijd ons best je zoveel mogelijk productinfo te geven. Mocht je toch vragen hebben neem dan contact met ons op. Het shopteam helpt u graag verder met informatie of een keuze te maken uit ons assortiment met 15.000 artikelen.

Je bestelling  wordt altijd zo snel mogelijk verzonden en met de grootst mogelijke zorg.