Bister

Bister is een veelzijdig natuurproduct dat met vele technieken gebruikt kan worden

Bister is een natuurproduct. Bister is een kleurpigment dat komt van roet en teer van verbrand hout of schellak of van de gemalen bast van walnoten en Arabische gom. Het is een bruine kleur. De naam bister komt van de Franse woord bistre dat staat voor bruin, hazelnootkleurig, donkerbruin of chocoladebruin. De foamtastische Huiskamer heeft bister in diverse kleuren maar de ondertoon blijft altijd bruin. De kleuren komen aardeachtig en natuurlijk over. Met bister kun je tekenen en schilderen. Je kunt er een gekleurde achtergrond mee maken waarop je een kleur of een ander materiaal aanbrengt of zelfs weer kleur uithaalt. Er kan niet alleen mee getekend worden maar meubels of houten vloeren kunnen er ook mee worden gebeitst.

De Foamtastische Huiskamer heeft vloeibare bister en bister in poedervorm

Bister kun je kopen in poedervorm maar ook vloeibaar. De poeder kun je zelf vermengen met water. Hoe mee water je gebruikt hoe lichter de kleur wordt. Je kunt dan zelf de kleur en transparantie bepalen. Bister is niet lichtvast. De tekening verdwijnt langzaamaan als het wordt blootgesteld aan zonlicht. Als bister is opgedroogd kun je toch weer kleur weghalen door het opnieuw te bevochtigen. Het is een veelzijdig product en geschikt voor vele doelstellingen en technieken en je kunt er verrassende effecten mee verkrijgen. Experimenteer en verras jezelf!

Bister koop je bij De Foamtastische Huiskamer

Enthousiast geworden? Bestel snel! Creatief bezig zijn biedt ultieme ontspanning. Voor elke creatieve hobby heeft De Foamtastische Huiskamer alle benodigdheden te koop zodat u snel van start kunt gaan. Ook bister koop je bij De Foamtastische Huiskamer. Bekijk de verschillende producten bister in ons assortiment. Als je vragen hebt bel of mail ons of kom langs in de winkel in Goirle. Ons shopteam staat voor u klaar met informatie of om samen met u een keuze te maken. Je bestelling  wordt zo snel mogelijk verzonden.