Gesso | Primer

Gesso is de beste voorbereiding voor je werk

Een primer is een voorbereiding van je oppervlak om het te gaan bewerken bijvoorbeeld te gaan beschilderen. Een primer zorgt ervoor dat de verf niet opgezogen of afgestoten wordt door de ondergrond waar je de verf uiteindelijk op aan wilt brengen. Het legt een laag tussen de oppervlakte en de verf. Gesso is een primer. Door het aanbrengen van gesso kun je alle oppervlakken beschilderen zoals glas, hout, canvas, metaal, steen of kunststof. Ook wordt gesso gebruikt om de verf minder op te laten zuigen door de ondergrond wat bij hout en canvas wel het geval kan zijn. Bij canvas zit vaak al een laagje op als je het doek koopt. Je hebt dan minder verf nodig. Ook papier zuigt de verf zuigt de verf snel op. Het ziet er dan niet meer mooi uit. Met gesso als ondergrond kun je dan ook lekker schilderen en creatief zijn in bijvoorbeeld je bullet journal. Gesso is een krijtmengsel en extreem dekkend.

Gesso primer heb je in vele verschillende soorten bij De Foamtastische Huiskamer

Met gesso primer is elke ondergrond om te toveren tot een geschikte ondergrond om het schilderen. Vroeger werd gesso primer gebruikt om te zorgen dat je ondergrond wit was voor je begon. Tegenwoordig is gesso primer in diverse kleuren te krijgen. Ook kun je de gesso primer mengen met een beetje acrylverf voor een gekleurde ondergrond. Je hebt dan meteen een mooie achtergrond voor je schilderij. De achtergrond is dan matter en krijtachtiger.Maar als je een zwarte achtergrond wilt, lukt dat niet. Daarom zijn er gekleurde gesso’s op de markt. Je kiest je gesso primer bij de uitstraling die je kunstwerk moet krijgen bijvoorbeele een warme uitstraling of een koele uitstraling. De Foamtastische Huiskamer heeft een groot assortiment  met verschillende merken. Per merk verschilt de dikte en structuur. Er is zelfs een transparante gesso primer voor als je de ondergrond wilt behouden bij bijvoorbeeld mixed media. Vanwege de dikke structuur van gesso primer kun je het ook gebruiken om relief te maken bijvoorbeeld in combinatie met stencils

De Foamtastische Huiskamer heeft primer verf voor elke ondergrond

Eigenlijk is het altijd goed om een primer verf te gebruiken voordat je over iets gaat schilderen. Je weet dan zeker dat de verf goed zal hechten. Bij ondergronden zoals glas, metaal, beton, PVC, om wat dingen te noemen is dat anders zeer de vraag. Ook weet je als je een primer verf gebruikt dat de ondergrond overal hetzelfde is. Elk materiaal is anders. Met primer verf kun je je oppervlak ook beschermen zoals bijvoorbeeld een antiroest primer of bij vlekken of vochtigheid. De Foamtastische Huiskamer heeft een primer verf voor elke ondergrond. Als je vragen hebt staan het shopteam klaar om ze te beantwoorden, je te helpen om een keuze te maken of te helpen bij je bestelling. Je bestelling wordt snel verzonden.