Maskeermarkers | Maskeervloeistof

Met maskeervloeistof hou je mooie uitsparingen in je beeld

Aquarel/waterverf en inkten op waterbasis vloeien gemakkelijk uit. Dat geeft ook de mooie effecten van werken met deze materialen. Toch willen we soms dat een stukje van de ondergrond zichtbaar blijft, bijvoorbeeld wit blijft. Met maskeervloeistof maskeer je vlakken of teksten waardoor de ondergrond de aquarel / waterverf en inkten op waterbasis afstoot en het oppervlak zichtbaar blijft. Met maskeervloeistof kun je weer lekker experimenteren. Voor een spontaan ongecontroleerd verrassend effect kun je maskeervloeistof met allerlei materialen aanbrengen maar je kunt het bijvoorbeeld ook spetteren of druppelen zodat je niet precies weet wat het effect is. Na een laagje verf of inkt kun je bijvoorbeeld opnieuw maskeervloeistof aanbrengen en opnieuw verf of inkt aanbrengen. Zo krijg je weer een nieuwe laag met uitsparingen met een andere kleur.

Met een maskeervloeistof pen kun je heel precies werken

Maskeervloeistof breng je gemakkelijk aan  en het droogt snel. Het laat dan een soort film achter. De maskeervloeistof heeft vaak een lichte tint waardoor gemakkelijk te zien is waar de film is aangebracht. Als je vervolgens je verf of inkt hebt aangebracht en het is droog dan kun je de droge maskeervloeistof  verwijderen met je vingertoppen of met een gom. De uitgespaarde oppervlakken komen dan vrij. De Foamtastische Huiskamer heeft ook een maskeervloeistof pen in haar assortiment. Met de maskeervloeistof pen kun je heel  fijn en precies werken als je bijvoorbeeld witte tekst wilt in een gekleurde achtergrond. Dit is bijvoorbeeld leuk bij handlettering.


Maskeervloeistof kopen doe je bij De Foamtastische Huiskamer

Als je maskeervloeistof wilt kopen ga je naar De Foamtastische Huiskamer. Bij De Foamtastische Huiskamer zijn we heel creatief en deze passie willen we graag met jou delen. We staan altijd voor je klaar om je vragen te beantwoorden maar ook om je van ideeën te voorzien. Sluit je aan bij onze social media. Maskeervloeistof kopen kun je in onze webshop of in onze winkel in Goirle. Heb je vragen over andere hobbymaterialen, stel ze gerust. We hebben een groot assortiment met meer dan 15000 artikelen. We zorgen ervoor dat je bestelling snel wordt verzonden.

Stap voor stap

  • Teken met potlood een ontwerp
  • Leg dit ontwerp op een lichtbak en trek hem over op een mooi stukje papier met de maskeermarker. Zorg dat de maskeervloeistof er goed dik op ligt. Voor je hiermee start, pomp de marker op en neer net zolang tot de lichtblauwe vloeistof er uit komt.
  • Laat dit een nachtje drogen.
  • Breng met waterverf de ondergrond aan, desgewenst in zwart of kies verschillende kleuren.
  • Als je de kleuren te sterk vindt, of er ligt teveel verf op je papier, kan kun je deze afdeppen met zacht keukenpapier of een tissue.
  • Laat dit een nachtje drogen.
  • Verwijder de  maskeervloeistof met een gumpotlood. Hiermee kun je heel fijntjes de rubberen laag weghalen, zonder dat je over de geaquarelleerde ondergrond gaat. Een te grote gum kan gumstrepen achterlaten.
  • Het resultaat: een gekleurde achtergrond met witte tekst.

(bron: CalliArt)