Pebeo Ceramic

Geef je (keramische) creaties een nieuwe dimensie met Pébéo Ceramic
Ben je op zoek naar een verf die je terracotta, aardewerk en keramische objecten tot leven brengt? Pébéo keramische verf biedt de perfecte oplossing voor het creëren van levendige en duurzame afwerkingen. Deze op oplosmiddelen gebaseerde verf zorgt voor een glanzende, lakachtige afwerking die uitstekend bestand is tegen licht en veroudering.

Voorbereiding en toepassing
Om een optimale hechting op poreuze oppervlakken zoals terracotta en aardewerk te garanderen, begin je met het aanbrengen van een poreusvullende grondlaag. Dit zorgt ervoor dat de kleuren helderder en gelijkmatiger aanbrengen. Wanneer je werkt met ronde oppervlakken, gebruik dan een kwast die niet te veel verf opneemt om druppels te voorkomen.

Pébéo keramische verf is veelzijdig en kan worden aangebracht met verschillende technieken: kwast, spons, sjabloon of dompeltechniek. Voor extra creativiteit kun je de verf dik aanbrengen en combineren met materialen zoals zand, of graveren met een stok. Voor een extra bijzonder effect kun je de keramische kleuren combineren met de Fantasy Moon-reeks van Pébéo om marmerachtige patronen te creëren.

Droogtijd en onderhoud
De verf droogt snel; na slechts 2 uur is je creatie al aan te raken en na 10 uur volledig droog. Voor verdunning kun je geurloze minerale spirits of White Spirit gebruiken. De kleuren zijn bestand tegen krassen en kunnen voorzichtig worden gewassen met koud water, maar zijn uitsluitend bedoeld voor decoratieve doeleinden en mogen niet in contact komen met voedsel.

Gebruik en verzorging
Pébéo keramische verf is ideaal voor zowel professionals als hobbyisten. Het is geschikt voor het verfraaien van keramiek, terracotta, aardewerk, plastic, hout, metaal en zelfs canvas. De verf biedt een dekkende en glanzende afwerking met uitstekende lichtechtheid. Na gebruik kunnen penselen en gereedschap eenvoudig worden gereinigd met geurloze terpentine.

Met Pébéo Ceramic kun je jouw creatieve projecten naar een hoger niveau tillen. Kies voor deze verf om je keramische objecten te transformeren met heldere, langdurige kleuren en een professionele afwerking!