Sleutelring | Boekbindersring

Hebt u meerdere sleutels bij u? Met een sleutelring maakt u er een heuse sleutelbos van. Daarvoor hoeft u alleen maar de draden van de ring uit elkaar te duwen en de sleutels erop te schuiven. De sleutelring is een echte klassieker, gemaakt van verzinkt metaal en gaat jaren mee. Handig voor sleutels van uzelf, werknemers en huisgenoten, om maar wat te noemen.

Bindingsringen voor boekbinden


Bindringen gebruik je om een document permanent en op een stijlvolle manier bij elkaar te binden. Door bindringen kan je het document helemaal omslaan zonder bladzijden te vouwen.

Boekbinden


Boekbinden is het fysiek samenstellen van een boek uit een aantal aparte vellen papier of ander materiaal zoals dierenhuid. Het ambacht moet ontstaan zijn in de laatantieke tijd, toen men geschriften niet meer op rollen maar op losse vellen papier ging bewaren. Pas met de komst van de boekdrukkunst is dit ambacht een belangrijke rol gaan vervullen in het bewaren van intellectuele eigendom. De elite ging prat op een eigen bibliotheek waarvan de waardevolste boeken door de boekbinder werden gebonden in leder, met goud op (de) snee en gouden letters op de rug.