Alcohol Inkt

Creëer prachtige en levendige kunstwerken met alcoholinkt

Alcoholinkt, zoals de naam al suggereert, is een op alcohol gebaseerde inkt met intense pigmentkleuren. Vanwege de snelle verdamping van alcohol droogt de inkt snel, wat resulteert in levendige en kleurrijke creaties. De vloeibare consistentie van alcoholinkt maakt het ideaal voor het gieten, waardoor unieke en intrigerende vormen ontstaan. Hoewel het niet geschikt is voor gedetailleerd schilderen, is alcoholinkt perfect voor het creëren van achtergronden voor schilderijen of tekeningen. Door verschillende kleuren te combineren en diverse technieken toe te passen zoals blazen, draaien van het papier of spatten, kun je eindeloos experimenteren en de meest prachtige kunstwerken maken.

Welke soorten alcoholinkt zijn er?

Bij de aanschaf van alcoholinkt is het belangrijk om te weten dat de meeste soorten niet dekkend zijn, hoewel er ook varianten met een metallic finish verkrijgbaar zijn die wel dekkend zijn. Een kleine hoeveelheid is vaak al voldoende, aangezien een teveel aan inkt de tekening kan overheersen. Ranger is een betrouwbaar merk voor alcoholinkt, met een uitgebreid assortiment aan kleuren verkrijgbaar in handige kleine flesjes. In tegenstelling tot traditionele verven zoals acryl en aquarel, is alcoholinkt niet geschikt voor normaal papier vanwege de poreuze structuur, waarbij de kleur direct wordt geabsorbeerd. Yupo papier biedt hier uitkomst, aangezien het een synthetische papiersoort is met een glad oppervlak, waardoor je genoeg mogelijkheden hebt om structuur aan te brengen in je kunstwerk.

Alcoholinkt online kopen bij Foamtastic Crafts

Ben je op zoek naar alcoholinkt in Goirle of omstreken? Bezoek dan Foamtastic Crafts. Wij bieden een ruim assortiment kleuren van het merk Ranger, evenals Yupo papier en benodigdheden om creatief met inkt aan de slag te gaan, zoals een air blower. Kun je niet langs onze showroom komen of woon je verder weg? Geen probleem, je kunt ook alcoholinkt online bij ons kopen. Wij bezorgen lokaal aan huis of versturen je bestelling per koerier. Onze showroom staat garant voor inspiratie en kwaliteit in materialen.