Alcohol Inkt

Maak mooie en kleurrijke creaties met alcoholinkt

Zoals de naam al aangeeft, is alcoholinkt een inkt op alcoholbasis. De inkt heeft sterke pigmentkleuren en doordat de alcohol vlug verdampt, zal de inkt snel drogen. Alcoholinkt is zeer vloeibaar en wordt gegoten, waardoor mooie en bijzondere vormen ontstaan. De inkt is te dun om er gedetailleerd mee te schilderen. Alcoholinkt is zeer geschikt voor het maken van achtergronden voor bijvoorbeeld een schilderij of tekening. Je kunt verschillende kleuren inkt door elkaar gebruiken en effecten aanbrengen door te blazen, het papier te draaien of door te spetteren. Je kunt je met alcoholinkt dus volop uitleven en de mooiste creaties maken.

Welk soort alcoholinkt kopen?

Waar je bij alcoholinkt kopen rekening mee moet houden, is dat de meeste soorten inkt niet dekkend zijn. Er zijn ook kleuren met een metallic finish die wel dekkend zijn. Je hoeft er maar weinig van aan te brengen, anders overheerst dit je tekening. Wil je een goed merk alcoholinkt, dan kun je het beste kiezen voor Ranger. Dit is een merk met een zeer uitgebreid aanbod van verschillende kleuren en in handige kleine flesjes te koop. In tegenstelling tot bepaalde verfsoorten, zoals acryl en aquarel, is alcoholinkt niet geschikt om te gebruiken op normaal papier. Normaal papier is te poreus en de kleur zakt hier direct in weg. Hiervoor is Yupo papier beschikbaar. Dit is een synthetische papiersoort met een glad oppervlak, zodat je nog mogelijkheden genoeg hebt om structuur in je kunstwerk aan te brengen.

Alcoholinkt online kopen bij De Foamtastische Huiskamer

Woon je in Goirle of omgeving? Kom dan langs bij De Foamtastische Huiskamer. Bij ons vind je altijd een groot assortiment kleuren van het merk Ranger. Ook Yupo papier kun je bij ons kopen en materialen om je inkt creatief aan te brengen, zoals een air blower. Ben je niet in staat om in onze winkel langs te komen of woon je wat verder weg? Alcoholinkt online kopen kan bij ons ook. Wij leveren lokaal bij je aan de deur of versturen je bestelling per koerier.