Pigmenten

Pigment kopen doe je bij De Foamtastische Huiskamer

Een pigment is een stof die aan een basismateriaal wordt toegevoegd om kleur te geven. Het is dus een kleurstof. Ze worden gebruikt om voorwerpen een andere of betere kleur te geven. Pigment kopen doe je bij De Foamtastische Huiskamer. Bij De Foamtastische Huiskamer koop je pigment in poeder of in vloeibare vorm. Je kunt het aan allerlei materialen toevoegen. Je kunt het ook in allerlei technieken toepassen. Je kunt pigment kopen om te gebruiken bij het schilderen, tekenen, stempelen, mixed media, enzovoort. Hoe meer pigment je toevoegt, hoe ondoorzichtiger het materiaal wordt. Het dekkende effect kan versterkt worden door toevoeging van witte pigmenten.  

Pigment poeder geeft kleur aan vele materialen

Vaak is pigment een poeder maar pigment is er ook in vloeibare vorm. De kwaliteit van het pigment bepaalt je kleuren. Pigment poeder is een poeder dat uit kleine, onoplosbare, sterk gekleurde korrels bestaat. Er is een bindmiddel nodig om pigment mee te verwerken. Je kunt pigment poeder bijvoorbeeld mengen met olie of acryl. Pigmentpoeder wordt niet alleen gebruikt om te verven of stempelen, maar ook bijvoorbeeld voor het kleuren van gips of sommige soorten klei. Ook kunt u het gebruiken om zelf gekleurde krijtjes te maken. Pigment, mica en shimmer poeders worden veel gebruikt in mixed media projecten. Ze zijn over het algemeen makkelijk oplosbaar in zowel water als mediums zoals gel medium en gesso. Mica geeft het glanzende effect, pigment geeft kleur.De Foamtastische Huiskamer is leverancier van zowel pigment poeder als vloeibaar pigment. We hebben diverse merken in ons assortiment.

Pigmenten online kopen doe je bij De Foamtastische Huiskamer

Als je pigmenten online wilt kopen ga je naar de webshop van De foamtastische Huiskamer. Ook kun je naar onze winkel in Goirle komen. Zowel in onze fysieke winkel als in onze webshop hebben we een zeer ruim en breed assortiment aan de mooiste hobbyspullen voor je klaarstaan. We nodigen je van harte uit om een kijkje te komen nemen. We staan altijd voor je klaar om je vragen te beantwoorden zodat je de pigmenten online kunt kopen, maar ook om je van ideeën te voorzien. Sluit je aan bij onze social media. We zorgen ervoor dat je bestelling snel wordt verzonden.