Tekeninkt | Oostindische inkt

Tekeninkt is een erg veelzijdig materiaal

Er zijn vele soorten tekeninkt. Tekeninkt is een vloeistof om te schrijven en te tekenen maar ook om mee te schilderen. Je kunt er met allerlei materialen mee werken zoals pennen, rietpennen, penselen, of een airbrush. Je kunt het over de papier blazen met een rietje om mooie grillige patronen te krijgen of stempelen met allerlei soorten sponzen. De mogelijkheden gaan zo ver jouw creativiteit reikt. Voor je tekeninkt gaat kopen moet je eerst weten wat je precies gaat doen. Ga je bijvoorbeeld een pentekening maken of wil je gaan handletteren. Welke tekeninkt je gaat kiezen hangt af van de techniek en de sfeer die je wilt gaan neerzetten. Vroeger waren inkten vaak op waterbasis. Het verkreeg de kleur door een kleurstof. Het is dan niet lichtecht. Tegenwoordig worden er materialen aan toegevoegd zoals schellak die ervoor zorgen dat de inkt watervast wordt. De Foamtastische Huiskamer heeft diverse merken tekeninkt in haar assortiment.

Oostindische inkt heeft mooie eigenschappen

De meest bekende inkt is de Oostindische inkt. Oostindische inkt is een lichtechte diepzwarte inkt die veel door kunstenaars wordt gebruikt. Het is een van de oudst bekende soorten inkt. Oostindische inkt is zeer geschikt voor kalligrafiewerk of fijne details. Het interessante van Oost-Indische inkt is dat de inkt niet verbleekt of verkleurt. Je kunt Oostindische inkt wel verdunnen met water waardoor de kleur lichter wordt. Ze noemen het dan gewassen inkt. Je kunt de inkt niet uitvegen als het opgedroogd is en je kunt eroverheen met andere materialen. Je brengt Oostindische inkt aan met bijvoorbeeld een kroontjespen of een penseel en het is op vele ondergronden te gebruiken. Kortom een mooi materiaal om mee te experimenteren.

Inkt om mee te tekenen koop je bij De Foamtastische Huiskamer

Ben je ook benieuwd naar de diverse soorten inkt om mee te tekenen en te zien wat je er mee kunt? Kijk dan eens naar het assortiment van De Foamtastische Huiskamer. Inkt om mee te tekenen is verkrijgbaar in de webshop en in de winkel in Goirle. In onze hobbywinkel De Foamtastische Huiskamer vind je verschillende soorten inkt om mee te tekenen in verschillende kleuren waaronder ook goud en zilver. Als je vragen hebt stel ze dan gerust aan ons shopteam. Zij staat klaar om je te helpen bij vragen of bij een bestelling. We zorgen dat je bestelling zo snel mogelijk wordt verzonden.