Katoenbal | Samengeperst katoen

Een katoenbal is gemaakt van samengeperste katoen. De ballen zijn vaak voorzien van een boorgat. Een katoenbal is ligt van gewicht en heeft een redelijk gladde structuur.

Katoenbal kopen

Je kunt een katoenbal bevestigen op een andere katoenbal van dezelfde of van een andere maat. Dit doe je met behulp van lijm uit het lijmpistool. Daardoor is een katoenbal handig in gebruik en bij ons kan je een katoenbal kopen per stuk.

Katoenballen schilderen

Nadat de lijm is gedroogd dan wel afgekoeld kun je de katoenballen heel goed schilderen. Onze Plus Color acrylverf in 60 verschillende kleuren dekt prima op de katoenbal.

De katoenbal is verkrijgbaar in verschillende maten. Een katoenbal is geschikt om te gebruiken als basis voor een pop. Je kunt een katoenbal goed omhaken met katoen.

katoenbal voor sieraden

Een katoenbal wordt ook vaak gebruikt bij het maken van sieraden. Wil je grote klei kralen maken? Dan kan je door te werken met katoenballen, holle kralen maken van fimo, sculpey, cernit of kato klei. Doordat de kralen hol zijn, is het gewicht van de kralen aanzienlijk lichter en dat is prettiger dragen.