Decoupage lijmlak

Decoupage is een techniek die al in de 18de eeuw werd toegepast.Het is een kunst van het decoreren van een object, meubelstuk, wanden of accessoires door er (gekleurd) papier of uitgeknipte motieven op te plakken. De truc was om zoveel lagen vernis aan te brengen dat de afbeelding onderdeel werd van de ondergrond. Decoupage is ontstaan door een imitatie van dure handbeschilderde kunst. Niet iedereen kon goed schilderen of had het geld om het te (laten) doen. Deze techniek was een goedkoper alternatief. En als je heel netjes werkt, is het verschil bijna niet te zien!

Decoupage lijm kopen doe je bij De Foamtastische Huiskamer

Decoupage lijmlak is een lijm/vernis met bijzondere kenmerken. Hiermee kun je in de basis drie dingen:
  • Lijmen
  • Aflakken
  • Afwerken
Alle soorten hebben deze drie eigenschappen. Het aanbrengen kan met een kwast, een foambrush of gewoon met je vingers. Als je het aanbrengt is het wit, maar het droogt transparant op. In principe kan je alles waar je papier op kunt plakken en daarna vernissen, versieren met decoupage. Vooral platte gladde vlakken zijn prettig om op te werken. Hout ligt voor de hand maar ook metaal, glas en blik zijn heel geschikt.

In onze winkel en webwinkel hebben we decoupage lijm van zowel ons basisgroothandel als van Plaid. Mod Podge genaamd. Dit is 1 van de bekendste.