Katoen | Acryl garen

Acryl garen is lekker warm

Een van de passies van hobbywinkel De Foamtastische Huiskamer is handwerken. De Foamtastische Huiskamer heeft een mooie collectie materialen voor handwerken waaronder allerlei garen en ook acryl garen. Acrylgaren is een kunstmatig geproduceerd garen dat bestaat uit 100% polyacryl. Acryl garen is een sterke, zachte vezel die veel op wol lijkt.  Acryl garen isoleert warmte goed. Voor mensen die veel transpireren kan het minder prettig zijn omdat acryl garen geen vocht opneemt  en het sneller broeierig aanvoelt.  Je hebt ook gemixte garens wat wil zeggen dat het een mengsel is van verschillende materialen. Zo worden de positieve eigenschappen van de verschillende materialen gebruikt.

Garen acryl voelt lekker zacht aan

Acryl is een sterke, zachte vezel die veel op wol lijkt. Garen acryl heeft vele fijne eigenschappen. Het is goed bestand tegen licht en is zeer kleurvast. Kleuren zullen niet snel vervagen of verweren. Doordat acryl een synthetische vezel is hebben bacteriën en schimmels geen invloed op garen acryl. De slijtvastheid van acryl is lager dan die van andere synthetische materialen, maar wel groter dan die van wol en ongeveer gelijk aan die van katoen. Acrylgarens zijn over het algemeen goedkoper dan natuurlijke garens. Katoen en acryl worden samen gebruikt zodat het garen zacht is door de acryl en sterk en vormvast door de katoen. Erg bruikbaar dus voor het maken van kleding.

Garen katoen acryl in vele mooie kleuren kopen bij De Foamtastische Huiskamer

Ben je op zoek naar garen acryl dan ben je bij De Foamtastische Huiskamer op het juiste adres. Ze heeft vele mooie kleuren in haar assortiment. Met deze mooie kleuren en door deze kleuren te combineren maak je de mooiste creaties. Kijk maar eens naar het assortiment van De Foamtastische Huiskamer. Je kunt garen katoen acryl kopen in onze webshop en in onze winkel in Goirle. Omdat jij aandacht besteed aan jouw hobby en je werkstuk besteden wij aandacht aan onze klanten en geven je graag advies. Heb je vragen over het kopen van katoen garen of over andere handwerkmaterialen of wil je graag een advies?  Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden of je te helpen een keuze te maken of te helpen bij je bestelling. Wij zorgen ervoor dat je bestelling snel wordt verzonden.