WOW Embossingpoeder

Clear powders zijn beschikbaar in een gloss (glanzend), semi dull (middelmatig mat) en matt dull (heel mat) finish. Deze transparante poeders laten de kleur van de ondergrond helemaal doorschijnen. Ze zijn dus ook handig wanneer je met een gekleurde pigmentinkt werkt.

Uitleg van de codes op de potjes met Wow embossingpoeder

De embossingpoeders van Wow! hebben telkens twee aanduidingen: de grootte van de korrel (Regular (R) – Superfine (SF) – Ultra High (UH) – Braille (B)) en de eigenschappen van het poeder zelf (Translucent (T) – Opaque (O) – Marbling (M)).
  • Regular (R) Standaard – Alle poeders zijn beschikbaar in deze korrelgrootte. Deze korrels hebben de goede grootte om standaard te heat embossen.
  • Superfine (SF) Superfijn – Deze superfijne korrels geven minder dikte aan je heat embossing, maar zijn beter geschikt dan R om fijne details of dunne lijnen of letters te heat embossen.
  • Ultra High (UH) Ultrahoog – Dit is een heel grove korrel die kan gebruikt worden om herhaaldelijk te embossen (om zo een heel dik effect te krijgen) of op grote oppervlakken. Fijne details ga je met dit product niet kunnen zien. Je kan dit poeder ook gebruiken om een grote laag op je papier aan te brengen en deze dan te breken zodat er barstjes in komen.
  • Braille (B) – Er is één product dat speciaal gemaakt is om in braille te embossen.

Poedereigenschappen van Wow embossingpoeder

Poeders worden gemaakt met een doorschijnend of wit materiaal. Deze hebben hun eigen eigenschappen zodat je verschillende effecten kan bekomen.

  • Translucent (T) Doorzichtig – Deze poeders laten licht door dus de kleur van de ondergrond zal het eindresultaat beïnvloeden.
  • Opaque (O) Ondoorzichtig – Deze poeders laten geen licht door en het resultaat wordt dus niet beïnvloed door de kleur van de ondergrond.
  • Marbling (M) Marmeren – Deze producten hebben een witte basis die handig is als je deze poeders gebruikt om te smelten in een bakje en daarna te gieden. Dit is echt een andere techniek dan heat embossing.

Tips voor embossingpoeders

  • De potjes waarin de embossingpoeders van Wow! bewaard worden, werden behandeld om anti-statisch te zijn. Je kan voor je eigen gemak de poeders overgieten in een grotere container, maar dan ga je vermoedelijk meer last hebben van statische elektriciteit.
  • Je kan twee kleuren embossingpoeder mengen, maar dan kan je uiteraard het overschot niet meer terug in het potje doen (tenzij je hier een apart potje voor zou voorzien natuurijk).
  • Als je embosst met een poeder dat glitter bevat, schud dan voor gebruik even met het potje zodat de glitter goed onder het poeder vermengd is wanneer je het gaat gebruiken.