WOW Embossingpoeder

Clear powders zijn beschikbaar in een gloss (glanzend), semi dull (middelmatig mat) en matt dull (heel mat) finish. Deze transparante poeders laten de kleur van de ondergrond helemaal doorschijnen. Ze zijn dus ook handig wanneer je met een gekleurde pigmentinkt werkt.

Uitleg van de codes op de potjes met Wow embossingpoeder

De embossingpoeders van Wow! hebben telkens twee aanduidingen: de grootte van de korrel (Regular (R) – Superfine (SF) – Ultra High (UH) – Braille (B)) en de eigenschappen van het poeder zelf (Translucent (T) – Opaque (O) – Marbling (M)).
  • Regular (R) Standaard – Alle poeders zijn beschikbaar in deze korrelgrootte. Deze korrels hebben de goede grootte om standaard te heat embossen.
  • Superfine (SF) Superfijn – Deze superfijne korrels geven minder dikte aan je heat embossing, maar zijn beter geschikt dan R om fijne details of dunne lijnen of letters te heat embossen.
  • Ultra High (UH) Ultrahoog – Dit is een heel grove korrel die kan gebruikt worden om herhaaldelijk te embossen (om zo een heel dik effect te krijgen) of op grote oppervlakken. Fijne details ga je met dit product niet kunnen zien. Je kan dit poeder ook gebruiken om een grote laag op je papier aan te brengen en deze dan te breken zodat er barstjes in komen.
  • Braille (B) – Er is één product dat speciaal gemaakt is om in braille te embossen.

Poedereigenschappen van Wow embossingpoeder

Poeders worden gemaakt met een doorschijnend of wit materiaal. Deze hebben hun eigen eigenschappen zodat je verschillende effecten kan bekomen.

  • Translucent (T) Doorzichtig – Deze poeders laten licht door dus de kleur van de ondergrond zal het eindresultaat beïnvloeden.
  • Opaque (O) Ondoorzichtig – Deze poeders laten geen licht door en het resultaat wordt dus niet beïnvloed door de kleur van de ondergrond.
  • Marbling (M) Marmeren – Deze producten hebben een witte basis die handig is als je deze poeders gebruikt om te smelten in een bakje en daarna te gieden. Dit is echt een andere techniek dan heat embossing.

Tips voor embossingpoeders

  • De potjes waarin de embossingpoeders van Wow! bewaard worden, werden behandeld om anti-statisch te zijn. Je kan voor je eigen gemak de poeders overgieten in een grotere container, maar dan ga je vermoedelijk meer last hebben van statische elektriciteit.
  • Je kan twee kleuren embossingpoeder mengen, maar dan kan je uiteraard het overschot niet meer terug in het potje doen (tenzij je hier een apart potje voor zou voorzien natuurijk).
  • Als je embosst met een poeder dat glitter bevat, schud dan voor gebruik even met het potje zodat de glitter goed onder het poeder vermengd is wanneer je het gaat gebruiken.
Welkom bij Foamtastic Crafts, dé bestemming voor al uw hobbybehoeften! Als u op zoek bent naar kwalitatief hoogwaardige embossingpoeders, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn er trots op om de wereldberoemde WOW Embossing poeder aan te bieden, bekend om zijn ongeëvenaarde kwaliteit en verbluffende resultaten.

WOW Embossing Poeder is wereldwijd erkend als producent van 's werelds beste embossingpoeders en embossingglitters. Onze producten worden met zorg vervaardigd en zijn speciaal ontworpen om een prachtige glanzende afwerking te creëren wanneer ze door warmte worden uitgehard. Dit resulteert in een professioneel ogend reliëf effect dat uw hobbyprojecten naar een hoger niveau tilt.

Een van de kenmerken die WOW-embossingpoeders zo geliefd maakt, is het heldere kleuren en het ruime kleurenpalet dat we bieden. Of u nu op zoek bent naar subtiele pasteltinten of levendige neonkleuren, ons assortiment heeft voor elk wat wils. Bovendien bieden we ook embossingglitters voor wie op zoek is naar extra sprankeling en glamour in hun creaties.

WOW embossingpoeders en glitters zijn zorgvuldig samengesteld om een optimale dekking en hechting te garanderen, zodat u altijd een perfect resultaat krijgt. Of u nu embosst op papier, karton, stof of zelfs hout, u kunt erop vertrouwen dat onze producten uitzonderlijke resultaten zullen leveren.

Bij Foamtastic Crafts staat klantenservice hoog in het vaandel. Ons team van behulpzame medewerkers staat altijd klaar om u te helpen bij het vinden van de juiste producten voor uw projecten. Of u nu vragen heeft over onze embossingpoeders of advies nodig heeft over het gebruik ervan, wij zijn er om u te helpen.

Kies voor kwaliteit, service en snelheid - kies Foamtastic Crafts voor al uw embossingpoederbehoeften. Ontdek het verschil dat onze WOW Embossing poeder kan maken en laat uw creativiteit de vrije loop!