Kraftpapier en kraftkarton

Kraftpapier en kraftkarton is een geliefd product bij kaartenmaker, mixed media artist en voor in je journal. Kraftpapier en karton heeft vaak een bruine kleur.
De grondstof voor kraftpapier en kraftkarton is naaldhout, bij voorkeur houtsoorten met lange vezels zoals spar en den. In het kraftprocedé worden houtsnippers behandeld met sulfaat en loog; daarbij lost het lignine op.
Na verwijdering van het lignine bevat de achterblijvende celstof vrijwel zuiver cellulose. Hieruit wordt kraftpapier gemaakt, dat sterker is dan lignine-houdend papier.
De papierpulp in het kraftprocedé is donker van kleur en normaal kraftpapier is dat ook, zoals het normale bruine inpakpapier.

Kraftpapier kan zeer goed gerecycled of composteerbaar.

Kraftpapier kopen doe je bij De Foamtastische Huiskamer

In onze hobbywinkel in Goirle hebben vele maten kraftpapier en kraftkarton. Het is een geliefd product bij heel veel hobb's. Kraft karton heeft een stoere uitstraling en is een mileuvriendelijkere papiersoort. Wil je vboor jouw project kraft karton of kraft papier kopen dan ben je bij ons aan het juiste adres. Je vind het kraft karton in verschillende maten voor bijvoorbeeld vierkante kaarten, maar ook is er kraftkarton in A4 formaat en hebben we scrappapier met kraftpapier.
Tevens heeft De Foamtastische Huiskamer kraftkarton in het zwart, in twee kleuren bruin, in het groen, rood en paars. Dus het perfect adres voor kraftpapier kopen doe je bij de Foamtastishe Huiskamer. Onze vooraden zijn actueel en wij leveren snel. Reserveren en ophalen in de iwnkel is geen enkele probleem maar wil je kraft karton voor kaarten online shoppen ook dan ben je op de juiste plek bij De Foamtastische Huiskamer.