Kraftpapier en kraftkarton

Kraftpapier en kraftkarton is een geliefd product bij kaartenmaker, mixed media artist en voor in je journal. Kraftpapier en karton heeft vaak een bruine kleur.

Wat zijn kraftpapier en kraft karton?

Wat zijn dat precies, kraftpapier en kraft karton? Kraftpapier en kraft karton worden gemaakt van naaldhout, bij voorkeur houtsoorten met lange vezels zoals spar en den. In het kraftprocedé worden houtsnippers behandeld met sulfaat en loog; daarbij lost het lignine op.
Na verwijdering van het lignine bevat de achterblijvende celstof vrijwel zuiver cellulose. Hieruit worden kraftpapier  en kraft karton gemaakt, dat sterker is dan lignine-houdend papier.
De papierpulp in het kraft procedé is donker van kleur en normaal kraftpapier is dat ook, zoals het normale bruine inpakpapier. Vanwege zijn stevigheid worden kraftpapier en kraftkarton vaak gebruikt voor verpakkingen, tassen, ed.. Kraftpapier is een milieuvriendelijk papiersoort en kan zeer goed gerecycled of gecomposteerd worden.

Kraftpapier en kraft karton zijn hele mooie papiersoorten.

Kraftpapier en kraft karton zijn mooie papiersoorten en zijn dan ook erg geliefd bij kaarten makers, mixed media artiesten en mooi te gebruiken in je journal. Kraftpapier en kraft karton hebben vaak een bruine kleur. Het is mooi en het is sterk en het heeft een stoere uitstraling. Kraftpapier is een dankbaar product voor elke hobbyist.


Kraftpapier vellen en kraft karton koop je bij De Foamtastische Huiskamer

De Foamtastische Huiskamer heeft kraftpapier vellen in verschillende dikten en afmetingen. Ze heeft kraftpapier vellen voor bijvoorbeeld vierkante kaarten maar ook in A4 formaat. Ook is er scrappapier met kraftpapier. Kijk maar eens naar het assortiment voor de kleuren.

Het shopteam van de Foamtastische Huiskamer helpt je graag met de juiste keuze van jouw kraftpapier en kraftkarton. Wij doen altijd ons best je zoveel mogelijk productinfo te geven. Mocht je toch vragen hebben neem dan contact op met ons shopteam. Zij helpt u graag verder met informatie of een keuze te maken uit het assortiment met 15.000 artikelen.
Je bestelling wordt altijd met zorg en zo snel mogelijk verzonden.