Latex Prothese en wonden

Het is belangrijk voor je jouw prothese en wonden dat je voor het aanbrengen even goed de positie bepaald. Je kunt markeringen aanbrengen maar wat ook mooi werkt is door de randen van je prothese en wonden  te poederen en zo een lichte afdruk te maken van waar de prothese moet komen.

Breng de latex prothese en wonden aan met mastix of pro-said. Werk altijd met dunne laagjes lijm. Druipen is niet mooi en wees vooral heel voorzichtig rondom je ogen en je mond. Het beste is om zowel lijm op de prothese en wonden als op de huid aan voor een maximale hechting. Laat de lijm een beetje drogen voordat je de prothese op de juiste plek aanbrengt.

Het is belangrijk je prothese en wonden goed aan te drukken. Bij het aanbrengen is het belangrijk stevig en gelijkmatig te drukken. Bj een grote prothese begin je bij het hoogste deel van de prothese en werk langzaam naar de randen en naar onderen toe.

Daar waar veel plooien, rimpels en bochten zitten zoals rond de neus en bij de ogen neem hier dan extra de tijd voor. Alleen door rustig stap voor stap te werken kun je jouw prothese en wonden mooi aanbrengen. Zeker bij deze meer ingewikkelde plekken is het belangrijk te zorgen voor voldoende lijm op de prothese en op de huid voor een goede hechting. Zit de pothese of wond toch nog wat los, neem dan een wattenstaafje of klein penseeltje voorzichtig nog wat lijm aan te brnegen. Het is belangrijk dat je de lijm aanbrengt op de huid en op de prothse en dat je het even laat drogen voordat de prothese aandrukt. Werk daarna het geheel op van buiten naar de wond toe op met onze huidlatex. Ook hier is het belangrijk dat jestap voor stap laagjes aanbrengt.

Tot slot kun je jouw prothese helemaal integreren in je look door hem mee te schminken met aquaschmink van Party Explosion Professional of bijvoorbeeld Superstar. Dit door te sponzen, met penseel te werken etc.

Natuurlijk zijn onze protheses ook te gebruiken in combinatie met vetschmink of alcohol activated schmink.