EVA Foam

Ontdek Hoogwaardig EVA-Foam voor Cosplay en Hobbyprojecten bij Foamtastic Crafts by FoamAtelier

Ons assortiment omvat hoogwaardig EVA-foam dat voldoet aan de Europese kwaliteitsnormen. Ethyleenvinylacetaat-schuim, bekend als EVA-foam, wordt gebruikt in diverse toepassingen, waaronder kostuums voor cosplay, martial arts, fantasy-evenementen, steampunk en meer! Deze foammaterialen worden ook veel gebruikt in hobbyprojecten, knutselwerk en kunstobjecten, en zelfs in de autobranche. Velen zijn ook bekend met EVA-foamtegels in kinderkamers. Onze materialen zijn beschikbaar in ruime hoeveelheden en worden door hobbyisten en professionals in de meest uiteenlopende projecten.

Koop EVA-Foamplaten en -Tegels: Duurzaamheid en Veelzijdigheid voor al je Creatieve Projecten

Bij Foamtastic Crafts by FoamAtelier kun je EVA-foamplaten en -tegels aanschaffen. Onze collectie EVA-foam omvat varianten in high, medium en low density. EVA-foam staat bekend als hobbyrubber, crepla en knutselfoam. Het is licht van gewicht, duurzaam, eenvoudig te hanteren, hypoallergeen en kleurvast. EVA-foam wordt geleverd als platen en soms ook als tegels. Onze voorraad is royaal, zodat zowel hobbyisten als professionals kunnen vinden wat ze nodig hebben.

Tips voor het Gebruik van EVA-Foam: snijden, verwarmen, schilderen en meer!

Het is gemakkelijk te snijden, te verwarmen, te schilderen, enzovoort. Verlijming gebeurt met een lijmpistool of met onze speciale lijm, de Wakol WF35, die perfect werkt op EVA-foamplaten. Verhitten kan met een heattool, ook verkrijgbaar in onze webshop. Dunne EVA-foamplaten kunnen ook met een naaimachine worden verwerkt.
EVA-foam kan gemakkelijk worden geverfd met acrylverf, zoals Plus Color, Amsterdam en Cadence Hybrid. Om ervoor te zorgen dat de verf goed hecht, wordt aangeraden eerst te heatsealen en daarna een primer zoals Hexflex of Seal Prime te gebruiken.
De meest gebruikte dikte is 3 mm, handig voor het opbouwen van projecten. De 2 mm variant is ideaal voor het maken van kleine details. EVA-foam van 5 mm en 10 mm zijn perfect voor grotere projecten en kunnen gemakkelijk worden bewerkt met een dremel, en gaan lang mee.