Pastel en oliepastel

Met pastelkrijt kun je tekenen en schilderen

Pastelkrijt of pastel is een soort krijtstift om mee te tekenen en bestaat in de varianten hard pastelkrijt, oliepastelkrijt en zacht pastelkrijt. Bij pastel denk je aan zachte kleuren maar alle kleuren zijn verkrijgbaar in pastelkrijt.  De Foamtastische Huiskamer is heel blij Faber Castell in het assortiment te hebben. Faber Castell heeft producten van hoge kwaliteit. Werken met pastelkrijt zit eigenlijk tussen tekenen en schilderen in. Pastelkrijt is een droog materiaal. Je kunt de kleuren over elkaar aanbrengen en door elkaar mengen. Ben je klaar, fixeer je je resultaat met een fixeerspray.

Met pastelpotloden kun je heel gedetaileerd tekenen

Pastelpotloden werken hetzelfde als pastelkrijtjes maar zit het materiaal in potloden waardoor  je meer controle hebt bij het tekenen. Je kunt de punten scherp maken waardoor je heel gedetailleerd kunt tekenen waardoor je met pastelpotloden ook gemakkelijk portretten of kleine tekeningen kunt maken. Pastelpotloden zijn dus vooral erg geschikt voor het fijnere werk. Pastelpotloden kunnen ook gecombineerd worden met andere soorten potloden zoals aquarelpotloden. Ook in combinatie met pastelkrijtjes zijn pastelpotloden zeer geschikt om details aan te brengen.

Schitterende werkstukken met oliepastel

Oliepastel is een teken- en schildermateriaal. Oliepastel is een erg veelzijdig medium. Het hecht zich namelijk aan heel veel ondergronden. Het verschil met pastelkrijt is dat je niet kunt gummen en wrijven. Vooral de kleuren van oliepastel zijn prachtig. Oliepastel mag niet verwar worden met wasco of vetkrijt. Oliepastel is over het algemeen veel zachter. Kortom pastel en oliepastel zijn prachtige materialen met heel veel mogelijkheden. Je maakt er schitterende werkstukken mee. Heb je toch nog vragen, stel ze ons gerust. Snuffel maar eens lekker rond en we helpen je graag bij je bestelling die vervolgens snel naar je toe komt.