Worbla Crystal Art

Worbla Crystal art is een andere vorm van Worbla.
Worbla Crystal art is een Thermoplastisch materiaal in de vorm van kleine balletjes, of wel Worbla Crystal art beads genoemd.
Net als Worbla is de Worbla Crystal art kopen bij de Foamtastische Huiskamer in onze winkel in Goirle en onze webshop!
Deco art wordt veel gebruikt voor kostuum onderdelen zoals details in wapens en armor, Worbla Crystal art Teeth of nagels, en details op sieraden. Door de doorsichtige basis is het erg leuk om juwelen en verschillende gem stones mee te maken!

Worbla Crystal Art Tutorial

Zoals alle producten in de Worbla's Art-serie, is het geclassificeerd als onschadelijk voor de gezondheid  en  is Worbla Crystal art te bewerken zonder oplosmiddel.
Worbla Crystal Art wordt geactiveerd door warmte vanaf ca. 90 ° C. Na het verhitten hardt Crystal art binnen 10 minuten volledig uit en kan op elk moment opnieuw worden geactiveerd.
Om Crystal art te gebruiken doe de gewenste hoeveelheid Worbla's Crystal Art parels in een metalen of siliconen zeefje (geen plastic!) De Parels verwamr je vervolgens met de Heattool. Als de parels glimmend zijn, worden ze geactiveerd en kunnen ze in een vorm worden bewerkt of met de hand worden gemodelleerd.
Crystal art is ook erg leuk in combinatie met silicone molds. Denk aan bevoorbeeld molds voro sieraden! Wanneer de Crystal art is verwarmt kan de Crystal art in de molds gedrukt worden, om hele leuke afdrukken te maken.
Wanneer je de Worbla's Crystal Art verwarmt met hete lucht, wordt hij extreem plakkerig. Door te verwarmen met water wordt deze plakkerigheid aanzienlijk verminderd.
Acrylverf, spuitverf of permanente viltstiften zijn geschikt om Worbla Crystal art te schilderen. Bijvoorbeeld onze lijn Plus en Amsterdam Acrylverf zijn hier heel geschikt voor.  In geactiveerde toestand kan Idye Poly of Resin Coloring ook direct worden ingekneed zodat de massa permanent de geselecteerde kleur aanneemt!