Acrylpapier

Schilderen op acrylpapier in plaats van op doek of board

Net als dat je met acryl kunt schilderen op schildersdoek of canvasboard is er ook acrylpapier om met acryl op te kunnen schilderen. Het is meer dan een stevig karton. Acrylpapier is een papiersoort die er voor zorgt dat je acrylverf goed hecht op de ondergrond en niet direct het papier helemaal opkrult.
Soms is het handig om je acrylpapier mee te nemen op locatie om daar de eerste studies te maken. Acrylverfpapier is natuurlijk goedkoper dan een schildersdoek of canvasboard. Het is echter wel belangrijk dat de kwaliteit van het acrylverfpapier goed is. Acrylverfpapier van goede kwaliteit is gemaakt uit een zeer hoogwaardige cellulose.
Mocht je opzet mislukken dan is het weg doen van een studie op acrlyverfpapier vaak gemakkelijker dan het wegdoen van een schildersdoek of canvasboard. Ook is papier gemakkelijk op te bergen. Is het resultaat naar wens dan kun je je werk inlijsten.

Schilderen op acrylpapier met canvasstructuur in diverse diktes afhankelijk van de verf.

Helemaal handig is een acrylpapier blok. Je hebt dan ook meteen een stevige ondergrond.
Je hebt acrylpapier met verschillende structuren zoals een canvasstructuur maar ook met een fijne structuur voor gedetailleerd werk.
Sommige soorten  acrylpapier zijn ook geschikt voor andere materialen zoals goache, pastel of houtskool.
De samenstelling van acrylverfpapier is zo gemaakt dat acrylverf er goed op hecht. Er zijn verschillende soorten acrylverf, dikkere en dunnere varianten. Daarom is het acrylpapier in meerdere diktes verkrijgbaar. Bij de Foamtastische Huiskamer kun je acrylpapier kopen van 200, 250, 290, 300, 360 en 400 gr/m2.

Koop je acrylpapier bij De Foamtastische Huiskamer

Vele soorten dus. Probeer maar eens wat soorten uit voor steeds een ander resultaat. Het shopteam van De Foamtastische Huiskamer helpt je graag met de juiste keuze van jouw acrylpapier. Wij doen altijd ons best je zoveel mogelijk productinformatie te geven. Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact op met ons shopteam. Zij helpt u graag verder met informatie of een keuze te maken uit het het grote assortiment .