Jesmonite | Casting material

Wat is jesmonite?

Jesmonite is de milieuvriendelijke variant van resin. Alle pakketten van Jesmonite bestaan uit 2 delen een vloeistof en een poeder. Wanneer ze worden gecombineerd, kunnen de materialen een scala aan kleuren, texturen en afwerkingen creëren. De producten van Jesmonite kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan decoratieve doeleinden. En van Jesmonite kun je van alles maken van sieraden tot onderzetters tot tafelbladen! Het is veilig in gebruik en bevat geen schadelijke chemicaliën.

DE eco voordelen van Jesmonite


Onze materialen zijn op waterbasis, waardoor ze vriendelijker zijn voor het milieu.
De ingrediënten worden verkregen via lokale toeleveringsketens om de CO2-uitstoot en de ecologische voetafdruk tot een minimum te beperken.
We zijn vastbesloten om het doel te bereiken om milieuvriendelijke producten over de hele wereld te leveren en een CO2-neutrale status te bereiken.
Jesmonite heeft waar mogelijk plastic verpakkingen vervangen door karton en zal dit blijven doen.

Hoe maak je vormen met resin of Jesmonite

Voor het gieten van vormen met resin of jesmonite maak je gebruik van siliconen mallen. De siliconenmalllen zijn er in vele vormen. Ook voor heet werken met acryllic stone of gietmix van Creative Company zijn  deze mallen bij uitstek geschikt.