Vernis en Medium

Vernis gebruik je voor een mooie afwerking

Als je iets moois hebt gemaakt, wil je ook dat het mooi blijft. Hiervoor kun je vernis aanbrengen op je werkstuk. Vernis is niet alleen een laag die bescherming biedt tegen vocht en vuil en krassen maar het geeft ook een finishing touch. De Foamtastische Huiskamer heeft namelijk vernis met een matte afwerking, vernis met een zijdeglans en vernis met een hoogglans afwerking. Voor de verschillende verfsoorten (olie-, acryl-, plakkaat, gouache,  etc.) heb je ook verschillende soorten vernis. Let erop dat je de goede vernis gebruikt. Natuurlijk maakt de beschrijving dat goed duidelijk. Laat je werk ook eerst goed drogen voordat je de vernis aanbrengt.

Met vernis spray geef je je werkstuk eenvoudig een finishing touch

Vernis is een beschermende laag die je aanbrengt op een verflaag of ander materiaal. Je koopt het bij De Foamtastische Huiskamer in vloeibare vorm wat je kunt aanbrengen met een kwast, net als verf maar De Foamtastische Huiskamer heeft ook vernis spray in haar assortiment. Ook Vernis spray is verkrijgbaar in een mat, een zijdeglans en een hoogglans afwerking. Je kunt met vernis spray bijvoorbeeld een schilderij mooi afwerken. Een vernis spray is altijd gemakkelijk te doseren
Het beste resultaat behaal je door meerdere dunne lagen aan te brengen. Vernis pray is UV beschermend, snel drogend en weerbestendig.

Je voegt een medium aan je verf toe om de eigenschappen van de verf te veranderen

Er zijn veel producten op het gebied van schilderen. Je denkt snel aan allerlei soorten verf maar je kunt de eigenschappen van je verf ook veranderen door toevoeging van een medium verf. De effecten die je kunt krijgen door aan je verf een medium toe te voegen zijn bijvoorbeeld het vloeibaarder worden van de verf of juist het dikker worden van de verf of er een korrel of parel aan toe te voegen of de droogtijd van de verf versnellen of juist vertragen. Met een schildersmedium kun je ook een bepaalde glans creëren. Ook kun je een medium aan je verf toevoegen voor pouring van je verf. Bij De Foamtastische Huiskamer is voor elke verfsoort het juiste schildersmedium te koop. Heb je er vragen over, stel ze dan gerust aan het shopteam. Zij zorgt dat je bestelling zo snel mogelijk wordt verzonden.