Gips & Gieten

Een veel gebruikt hobbymateriaal is gips in diverse vormen. Gips om te gieten, bijvoorbeeld in kant en klare of zelfgemaakte mallen, maar ook gipsverband. Je kunt er beelden mee maken, de afdruk van je babyvoetje in vereeuwigen of je hondenpootje. Gips is gebrande / gecalcineerde calcium grondstoffen. Bijvoorbeeld, modelgips voor het maken van mallen maar ook beelden. Hardvormgips bedoeld voor het maken van z.g. moedervormen en persvormen. Voor indeling in soorten is de fijnheid van de gips en de hardheid bepalend. Afhankelijk van het doel zal een bepaald soort gips gebruikt worden.

Werken met gips

Werk je met gips dan is het belangrijk dat je op een paar zaken let. Hierbij een kleine opsomming.
  • Bewaar gips droog en koel en niet te lang (afhankelijk van de opslag).
  • Klei die tezamen met gips gebruikt wordt IS NIET MEER voor ander doeleinde geschikt.
  • Onthoud dat gips altijd een klein percentage uitzet. Dit kan inhouden dat een gips in een mal vast komt te zitten. Als je gips aanmaakt en ergens ingiet zorg dan voor voldoende separatie (lossing) van de gips. Dit kan door het insmeren van de vorm/mal met in water opgeloste (sunlight) zeep. Hou dit zeker ook in gedachte als je zelf gietmallen gaat maken met ons rubber.

Gips online bestellen bij De Foamtastische Huiskamer

Wil je snel aan de slag? Bestel je gips dan online bij De Foamtastische Huiskamer. Wij hebben een groot assortiment op voorraad en garanderen je een snelle levering. Heb je vragen? Neem dan zeker contact met ons op. Het Foamtastische team staat voor je klaar. We helpen je graag.