Synthetisch Vilt

Synthetisch vilt heeft ideale eigenschappen

Met handwerk ben je lekker bezig met allerlei stoffen. Een populaire stof is vilt. Vroeger werd vilt van wol gemaakt. Maar zoals bij alles wordt steeds meer nagemaakt zodat de ideale eigenschappen te creëren zijn. Tegenwoordig maken ze synthetisch vilt. Daarvoor worden synthetische vezels gebruikt. Daardoor wordt het steviger. Daardoor wordt het ook populairder. Vilt is een stof gemaakt van samengeperste vezels. Vilt wordt niet geweven zoals andere stoffen maar de vezels zijn in elkaar gehaakt. Synthetisch vilt is dus geen natuurlijke stof maar wordt in het laboratorium gemaakt. Daardoor is het goedkoper dan natuurlijk materiaal. Synthetisch vilt bestaat uit een of meerdere soorten synthetische vezels zoals polypropyleen-, polyester-, polyamide-, acryl-, viscose-, aramide-, glas- of keramische vezels, metaalvezels of gerecycleerde vezels. Ze hebben elk hun specifieke eigenschappen.

Met vilt kun je alles maken

Vilt is een  ideale stof.  Dit komt door de gebruiksvriendelijkheid. Ga je het knippen, rafelt het niet. Je kunt het gemakkelijk verlijmen dus kun je er gemakkelijk vanalles mee maken zoals bijvoorbeeld knuffels. Je knipt je eigen ontwerpjes en daardoor maak je je eigen unieke creaties. Vilt is te verlijmen met vrijwel elke soort lijm die geschikt is voor papier, hout of textiel. Omdat je zo gemakkelijk werkt met vilt kun je het gebruiken voor al je creatieve ideeën. Het is zacht en flexibel en toch stevig en je kunt er allerlei poppetjes, decoraties, versieringen en nog veel meer mee maken. De Foamtastische Huiskamer heeft veel kleuren in haar assortiment.

Synthetisch vilt kopen doe je bij De Foamtastische Huiskamer

Afhankelijk van wat je met het synthetisch vilt wilt maken kies je de dikte. Bij De foamtastische Huiskamer kun je synthetisch vilt kopen in 1mm en 2mm dikte. Hoe dunner, hoe flexibeler. Kijk maar eens naar het assortiment van De Foamtastische Huiskamer. Alles wat je nodig hebt om de mooiste dingen te maken kun je vinden in onze winkel in Goirle of in de webshop. De Foamtastische Huiskamer is de leukste hobbywinkel met een groot en gevarieerd aanbod. Creativiteit is eindeloos en De Foamtastische Huiskamer helpt je daarbij. Heb je vragen, stel ze gerust. Wij zorgen ervoor dat je bestelling snel wordt verzonden.