Foamboard | Print Foam

Foamboard en Printfoam vind je bij de Foamtastische Huiskamer. Foamboard wordt ook wel maquette foam genoemd. Het maakt natuurlijk onderdeel uit van het zeer grote assortiment van de goirlese hobbywinkel De Foamtastische Huiskamer.
Foamboard is een redelijk harde schuim dat aan beide zijden is beplakt met papier. Foamboard is verkrijgbaar in wit en zwart.  Deze platen foamboard zijn uitermate geschikt voor presentaties, displays, maquette- en standbouw.

Cosplay en Foamboard 5mm


Foamboard is heel geschikt om te gebruiken bij verschillende kostuums en decor in theater en musicals.
Het Foamboard 5 mm kan heel makkelijk gestapeld worden voor een dikke laag. Deze kan worden gelijmt met simpele knutsellijm of met een hotglue gun.
Foamboard kan makkelijk bewerkt worden met een dremel of mes. Door de zachte binnenkant is het Foamboard 5 mm perfect om gedetaileerde kostuum onderdelen en decor stukken van te maken.
In tegenstelling tot EVA foam, blijft foamboard uit zichtzelf ophoog staan. Hierdoor is het heel stevig maar buigt het dus niet.
Foamboard is makkelijk te schilderen met Acrylverf zoals onze lijnen Plus en Amsterdam verf. Ook is het een leuke basis om textuur aan te brengen met bijvoorbeekd Gesso! Wanneer je deze hierna verft krijg je hele leuke effecten als bijvoorbeeld een stenen muur, een grontpad of zelfs een bewerkt ijzeren zwaard!

Essdee Print foam om te graveren en te monoprinten

ESSDEE printfoam is een speciaal foam om te monoprinten en je vindt dit bij de Foamtastische Huiskamer. Het zachtere printfoam is ideaal voor de jonge gebruiker van de druktechniek. Motieven worden met een stift of houten stokje in het print foam gedrukt, dus geen scherp snijwerktuig. De verf kan met een roller | brayer worden aangebracht en zo kun je daarna zelf een afdruk maken.Dit idee komt van Foamboard bedrukken.