Eva Foam - 3mm

In dit deel van onze online hobbywinkel vind je de meest regulier hobbyfoam. Ook dit is EVA foam maar dan met een dikte van EVA foam 3mm. EVA foam is er in verschillende denstiteiten. De Eva foam 3mm knutselfoam is heel luchtig van structuur en daardoor is het mogelijk om zich heel goed laat knippen, snijden, stansen, verven, embossen, verwarmen en vormen naar jouw wens. onze Kleuren EVA foam sheet 3mm hebben we op rol. Dan gaat die eva foam 3 mm of per rol van 100 x 200 cm of per strekkende meter. Dit is per artikel aangegeven. EVA foam 3mm wordt ook wel hobbyrubber genoemd en is te gebruiken in allerlei soorten hobby's van kaarten maken, scrappen tot Cosplay props en zelfs bij meer industriële projecten. Soms zie je ook eva foam 3mm vermeld als crepla.

Het verlijmen en vormen van EVA Foam 3mm

Eva foam 3mm is iets dikker dan karton. Wil je eva foam 3mm dikker maken dan kun je de delen eva foam 3mm op elkaar verlijmen met een lijmpistool of onze contactlijm. Het is mogelijk om foamplaten op elkaar verlijmen, zodat je dus andere diktes te maken. Je kunt eva foam 3mm vervormen met warmte. Maak daarbij bij voorkeur gebruik van een heattool. Verwarm de EVA foam 3 mm en laat het afkoelen in de door jou gewenste vorm. Het snijden van EVA foam 3mm doe je met een scherp mes, op een snijmat en bijvoorkeur langs een metalen liniaal.

Schilderen van EVA foam 3mm

Schilderen van eva foam 3mm is geen enkel probleem met acrylverf maar wij adviseren je dan wel een primer aan te brengen in de vorm van Flexbond of Hexflex
De kleuren vellen eva foam 3mm zijn helderde diepe kleuren. Deze vellen eva foam 3mm zijn fabrieksmatig op kleur gebracht. Deze gekleurde vellen Eva Foam 3mm zijn weerbestendig en kleurecht.