Eva Foam | Knutselfoam | Low Density 2 mm

Ontdek onze EVA Foam in 2mm dikte voor hobbyisten en professionals bij Foamtastic Crafts

In ons uitgebreide assortiment van Foamtastic Crafts vind je hoogwaardig EVA foam 2mm, geschikt voor een scala aan toepassingen in theater, professionele projecten en hobbyactiviteiten. Of je nu werkt aan het maken van adembenemende decorsonderdlen voor een theaterproductie, het ontwerpen van indrukwekkende rekwisieten voor een filmset, of gewoon op zoek bent naar hoogwaardige materialen voor je knutselprojecten, ons EVA foam 2mm voldoet aan al je behoeften. Onze foammaterialen zijn van de hoogste kwaliteit, gemakkelijk te bewerken en bieden eindeloze creatieve mogelijkheden. Verken onze uitgebreide collectie vandaag nog en laat je inspireren!

Het verlijmen en vormen van EVA Foam 2mm

EVA foam 2mm is iets dikker dan karton. Wil je EVA foam 2mm dikker maken, dan kun je de delen EVA foam 2mm op elkaar verlijmen met een lijmpistool of onze Wakol VF35 contactlijm. Het is mogelijk om foamplaten op elkaar te verlijmen, waardoor je verschillende diktes kunt creëren. Je kunt EVA foam 2mm vervormen met warmte. Maak daarbij bij voorkeur gebruik van een heattool. Verwarm de EVA foam 2mm en laat het afkoelen in de door jou gewenste vorm. Het snijden van EVA foam 2mm doe je met een scherp mes, op een snijmat en bij voorkeur langs een metalen liniaal. En klein detail aan het eind aanbrengen op je project kan eventueel ook met secondelijm

Schilderen van EVA Foam 2mm

Schilderen van EVA foam 2mm is geen enkel probleem met acrylverf, maar wij adviseren je dan wel een primer aan te brengen in de vorm van Sealprime of Hexflex. De kleuren van de vellen EVA foam 2mm zijn helder en diep. Deze vellen EVA foam 2mm zijn fabrieksmatig op kleur gebracht. Ze zijn weerbestendig en kleurecht.