Linodrukken

Je eigen linodruk maak je samen met onze materialen

het maken van een linodruk is een ontzettend leuke bezigheid. Je kunt er  je hele creativiteit in kwijt. Kijk als je een linodruk wilt gaan maken zeker even naar het assortiment van De Foamtastische Huiskamer. De Foamtastische Huiskamer kan je heel goed helpen bij het maken van een linodruk De Foamtastische Huiskamer heeft goede materialen en de juiste hulpmiddelen om een linodruk te maken. Deze prachtige ambachtelijke techniek die linodruk, monoprint of linoleumdrukken wordt genoemd is een hoogdruktechniek. Je snijdt jouw afbeelding uit linoleum en drukt deze af.

Gebruik de beste materialen bij linodrukken

Wil je gaan linodrukken moet je eerst de juiste spullen verzamelen. Je begint met het maken van een afbeelding. Je kunt eerst iets ontwerpen op papier dat je door middel van carbon papier overzet op een linoleum plaat. Met gutsen snij je je afbeelding uit het linoleum. Gutsen zijn er in allerlei maten. Vervolgens breng je inkt aan op het niet-uitgesneden deel dus het verhoogde deel en drukt het af op papier, het linodrukken. De materialen van goede kwaliteit  voor het maken van je linodrukken vind je bij De Foamtastische Huiskamer. Ook geven we tips zodat je fouten kunt voorkomen. Bij linodrukken moet je er bijvoorbeeld rekening mee houden dat de afdruk in spiegelbeeld op het papier verschijnt. Met name bij letters en cijfers is dat van belang. Ook moet je bij het uitsnijden denken in zwart-wit. Wat je wegsnijdt wordt niet afgedrukt en blijft wit; wat je laat staan verschijnt op de afdruk en is zwart. De Foamtastische Huiskamer helpt je graag om tot een goed eindresultaat te komen.

Linosnede maken met materiaal uit onze webshop

Kijk voor het maken van een linosnede naar het assortiment van onze hobbywinkel. Wij verkopen linoleumplaat, gutsen, carbonpapier, tekenmateriaal, verfroller, linoverf, inktbakje voor je verf, linoroller en papier om op te drukken. Ook hebben we handige sets zodat om snel te beginnen. Wil je meer weten over de benodigde materialen voor het maken van een linosnede? Het shopteam van De Foamtastische Huiskamer staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden en je te helpen bij je bestelling. Bij De Foamtastische Huiskamer koop je vertrouwd met een persoonlijke service. Wij zorgen dat je bestelling snel wordt geleverd.